Naš Mladen Grdović apsolutni pobjednik 56. Splitskog festivala!

Hvala Splite, hvala Hrvatska, čekao sam ovo trideset pet godina, neprestano je kroz suze ponavljao Mladen Grdović nakon što je na 56. Splitskom festivalu zajedno sa klapom Munita osvojio prvu nagradu publike za pjesmu “Ostavljam vas moji najdraži”, javlja Dalmacija News.

Publika koja je je bila suzdržanija nego prethodne dvije večeri već je nakon prvih taktova pjesme ”veselog” Mladena Grdovića dala naslutiti tko će biti pobjednik, a valja napomenuti kako su najboljim Grdovića proglasili i novinari dodjelivši mu svoju nagradu.

Prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda kao i treću nagradu publike zaslužio je Tonči Huljić sa svojom Madre Badessom za pjesmu ”Amico mio goodbye”, drugu nagradu publike Tomislav Bralić i Intrade za pjesmu ”Ne mogu te prestat jubit”, a drugu nagradu žirija osvojio je Damir Kedžo i pjesma ”Ronim na dah”.

Prema glasovima publike treću nagradu dobila je pjesma ”Proli riči” koju je otpjevao Đani Maršan, Krešimir Ivić napisao je najbolje stihove pjesme ”Reći ću ti fala”, a najbolji aranžman uradio je Dejan Orešković za pjesmu Gelosia. Debitant Antonio Krištović zaslužio je nagradu za najbolju interpretaciju.

Htio sam se na Splitu pokazati u nekom svom izričaju, ali je bilo važno da to ipak bude u stilu ovog velikog festivala. Zato sam i odabrao Andreja Bašu koji je napisao moju pjesmu ”Ne budi me”, rekao nam je Antonio.

Na finalnoj večeri Splita 2016. bilo je neuobičajeno malo predstavnica ljepšeg spola pa su  Žanamari, Neda Parmać i Izabela Martinović očekivano privlačile pažnju objektiva.

– Ma ne mogu ja bez glazbe, a i sve je iz  radionice mojih nekadašnjih ”Stijena” i Miše Limića, rekla je Izabela koja je blistala u kreaciji Monike Sabljić koja nam je priznala:

– Ovo je haljina iz moje posljednje kolekcije, ali ova čipka mi je preostala nakon slaganja kolekcije i znala sam da će ići za neku posebnu prigodu.

Inače, posljednji, treći festivalski dan započeo je jutarnjom promocijom CD-a Split 2016, ali i promocijom novog albuma Crvene Jabuke.

–  Znam da nije normalno napraviti CD sa 25 pjesama, ali mi smo ih toliko imali pa smo ih toliko i stavili – rekao nam je Žera nakon izvedbe pjesme ”Ode Žera u mornare”, te dodao kako voli doći na Splitski festival i dati mu na taj podršku da sačuva Hrvatsku od ”seljakljuka”.

U show programu finalne večeri nastupio je miljenik splitske publike i prošslogodišnji pobjednik Splitskog festivala –  Petar Grašo.

Kako bilo, i ovogodišnji festival u  narednim će danima vrćenjem na radio postajama iznjedriti neke nove hitove. Svi oni koji su otišli kućama bez nagrada, primjerice klapa Rišpet, klapa Cambi, Hari Rončević… možda će dobit neku drugu satisfakciju. Nagrade ionako malo tko pamti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...