sindikati

Ne otuđujte brend “Maraska”, ne dozvolite joj sudbinu “Adrie”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Sutra, 27. srpnja u 11,30 sati ispred ulaza u Marasku d.d. Zadar, Biogradska 64A, Zadar skupit će se predstavnici Sindikata SPIVA pri SSSH.

Govorit će o trenutnoj situaciji u Maraski d.d. Zadar, jednoj od vodećih proizvodnoj tvrtki u ovoj regiji i RH u industriji alkoholnih i bezalkoholnih pića, koja je 2015. godine ostvarila dobit od 6 mil. kuna u okviru MEPAS grupacije u većinskom vlasništvu Mirka Grbešića.

Predstavnici Sindikata traže povrat svojih sredstava s osnova plaće koja im je umanjena za 20 % u 11 mjesecu 2014. godine, a s obzirom na pozitivno poslovanje Maraske d.d. Zadar u zadnjih godinu dana, i dva kvartala u ovoj godini.

Traže očuvanje čuvenog brenda Maraska (s obzirom na spekulacije u zadnje vrijeme) i apeliraju na Upravu i većinskog vlasnika da se ni pod kojim uvjetima brend ne smije otuđiti, kao što se npr. desilo „Adriji“ i nekim drugim tvrtkama.

Osim toga traži se donošenje novog kvalitetnog Kolektivnog ugovora kojim će biti zajamčena sva radna mjesta, povećane plaće radnicima Maraske d.d., kao i poboljšani uvjeti rada, te povećane materijalne naknade.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar