Ne otuđujte brend “Maraska”, ne dozvolite joj sudbinu “Adrie”

Sutra, 27. srpnja u 11,30 sati ispred ulaza u Marasku d.d. Zadar, Biogradska 64A, Zadar skupit će se predstavnici Sindikata SPIVA pri SSSH.

Govorit će o trenutnoj situaciji u Maraski d.d. Zadar, jednoj od vodećih proizvodnoj tvrtki u ovoj regiji i RH u industriji alkoholnih i bezalkoholnih pića, koja je 2015. godine ostvarila dobit od 6 mil. kuna u okviru MEPAS grupacije u većinskom vlasništvu Mirka Grbešića.

Predstavnici Sindikata traže povrat svojih sredstava s osnova plaće koja im je umanjena za 20 % u 11 mjesecu 2014. godine, a s obzirom na pozitivno poslovanje Maraske d.d. Zadar u zadnjih godinu dana, i dva kvartala u ovoj godini.

Traže očuvanje čuvenog brenda Maraska (s obzirom na spekulacije u zadnje vrijeme) i apeliraju na Upravu i većinskog vlasnika da se ni pod kojim uvjetima brend ne smije otuđiti, kao što se npr. desilo „Adriji“ i nekim drugim tvrtkama.

Osim toga traži se donošenje novog kvalitetnog Kolektivnog ugovora kojim će biti zajamčena sva radna mjesta, povećane plaće radnicima Maraske d.d., kao i poboljšani uvjeti rada, te povećane materijalne naknade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...