OB Zadar poziva na darivanje krvi!

Odjel za transfuziju Opće bolnice Zadar uputio je zamolbu dobrovoljnim darivateljima krvi da, ako su u mogućnosti, pristupe pojedinačnom darivanju krvi na bolničkom odjelu, pišu Naši školji.

Kako je pojasnila dr. Ivna Lucin, nije riječ o nestašici krvi, nego o povećanoj potrošnji zbog ljetnih gužvi i većeg broja ljudi na području Zadarske županije.

Najviše se troše zalihe 0 i A grupa, stoga molimo darivatelje tih dviju krvnih grupa da ne čekaju ljetne akcije dobrovoljnog darivanja krvi u svojim aktivima nego da to učine na našem bolničkom odjelu, kazala je dr. Lucin. Dodaje kako u Općoj bolnici Zadar uvijek ima dovoljno krvi, ali da je ljeti svaka doza dragocjene tekućine dobrodošla.

Podsjećamo, krv mogu dati zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti, muškarci mogu dati krv svaka tri mjeseca, a žene svaka četiri mjeseca. U srpnju i kolovozu krv se dobrovoljno može dati svakog radnog dana od 7.30 – 14 sati.

Organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Preku bit će u četvrtak, 21. srpnja, a u Kalima u četvrtak, 18. kolovoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...