Od vikenda se vraća pravo ljeto

Nakon nekoliko dana promjenjivog vremena, od vikenda nadalje čeka nas znatno toplije, sunčano i vedro vrijeme, koje bi se trebalo protegnuti i na sljedeći tjedan

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice, na Jadranu pretežno sunčano. Poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka još je moguć pokoji lokalni pljusak, uglavnom u gorskoj unutrašnjosti te zaleđu Dalmacije. Puhat će slab sjeverac, na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 15 do 20, a na Jadranu od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura od 28 do 32°C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. Krajem dana u sjeverozapadnoj unutrašnjosti postajat će mala mogućnost za pokoji lokalni pljusak. Puhat će slab sjeverac, na Jadranu i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 16 do 20, a na Jadranu od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura od 30 do 34°C.

U nedjelju će posvuda biti pretežno sunčano ili vedro. U gorskoj unutrašnjosti, poslijepodne i navečer postajat će mala mogućnost za pokoji kratkotrajni pljusak. Vjetar slab. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 17 do 21, a na Jadranu od 23 do 27°C. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, početkom sljedećeg tjedna, u većini krajeva vrijeme se neće previše mijenjati. Jedino će u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu ponovo biti nešto nestabilnije pa će postojati mogućnost za poslijepodnevne pljuskove.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...