Odlukom Vijeća noćni život u Biogradu ima ovakvo vremensko ograničenje

Noćni život u Biogradu na Moru mora stati u 2 sata ujutro, odnosno u 6 ujutro u skladu s posebnim propisima, odluka je Gradskoga vijeća Grada Biograda.

Odluka je prihvaćena na sinoćnjoj, 31. sjednici Gradskoga vijeća, a odnosi se cijeli spektar ugostiteljskih djelatnosti. Ugostiteljski objekti razvrstani su u sljedeće kategorije: hoteli, kampovi, ostali ugostiteljski objekti za smještaj, restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga.

Hoteli, kampovi i ostali ugostiteljski objekti za smještaj rade non stop, odnosno od 0 do 24 sata svaki dan, ali restorani i barovi ključ u bravu moraju staviti u 2 sata ujutro te tako rastjerati goste. Oni se u lokal mogu vratiti na početku radnoga vremena – u 6 ujutro.

Najduže će se zabavljati gosti barova (noćni klub, noćni bar i disco klub) – od 21 sat navečer do 6 sati ujutro, ali isključivo ako spomenuti barovi zadovoljavaju uvjete za rad noću, odnosno posluju u zatvorenom prostoru.

Za dodatno skraćivanje radnoga vremena svih skupina ugostiteljskih objekata, i to za dva sata, ovlasti ima gradonačelnik. On će to napraviti ako objekt prijavi turistička inspekcija, sanitarna inspekcija, policija ili komunalni redar te se na temelju prijave utvrdi da su u periodu od 60 dana učinjena dva ili više prekršaja prekoračenja dozvoljenoga radnoga vremena, razine buke ili remećenja javnoga reda i mira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...