Osma godina molitvene hodnje “Koracima nade u istinu”

Pozivamo Vas da svojim koracima podržite MOLITVENU HODNJU „KORACIMA NADE U ISTINU“ BULIĆ-VUKŠIĆ-LIŠANE OSTROVIČKE 18.07. 2016. (ponedjeljak), pišu organizatori.

Osmu godinu zaredom obilježava se datum stradanja prvih hrvatskih žrtava od srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj–prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17.07.1991.g. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića).

Prisjećamo se i 25. obljetnice progonstva žitelja župe Sv. Mihovil s posebnim pijetetom prema onima koji se nikada nisu vratili svojim kućama, pišu organizatori.

U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno 16 civila, svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, a crkve minirane i srušene do temelja.

Molitvenom hodnjom želimo hrvatskim žrtvama poručiti da ih se sa poštovanjem sjećamo i da su njihovi životi temelj hrvatskog  društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

Program započinje u 18:00 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću nošenjem križa i molitvom Marijinog križnog puta.

Hodnja obuhvaća dionicu od 12 kilometara, od Bulića do Vukšića, uz crkvu Sv.Kate do župnog groblja Sv.Mihovila gdje će se moliti odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile.

S početkom u 21:00 h u crkvi Sv.Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim služit će se  Sv. misa u čast i spomen poginulima u Domovinskom ratu.

Organizatori: Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“, Općina Lišane Ostrovičke, župa sv.Mihovila, MO Bulić, MO Vukšić, KUD „Vukšić“, KUD „Sv.Nikola Tavelić“, DVD Lišane Ostrovičke i udruga „Naše ruke“.

Poginuli hrvatski branitelji (Lišane Ostrovičke):
Mile Mamić
Branimir Mamić
Nikola Mamut
Mile Nimac
Milan Pavić
Josip Žulj (iz Oklaja)

Civilne žrtve (Lišane Ostrovičke):
Milica Šimunac,Ivanova
Marko Dević, Jokanov
Stoja Nimac, Matina
Šimica Pavić, udova Ive
Marko Radaš, Jakovljev
Marko Čurčija, Šimin

Poginuli hrvatski branitelji (Vukšić):
Ivica Pešut
Šime-Vinko Džepina
Tomislav Kardum
Tomislav Ledenko
Tomislav Nakić
Josip Ledenko pok.Šime

Civilne žrtve (Vukšić):
Joso Džepina
Mate Marić
Stana Marić
Zora Kardum
Ana Ledenko
Cvitko Ledenko
Cvitko Ledenko pok.Jose
Ivan Ledenko-Landže
Cvita Ledenko (naknadno utvrđena smrt vješanjem 1991, te ubačena u gusternu)

Poginuli hrvatski branitelji (Bulić):
Stipe Nekić
Željko Čubrić (iz Pirovca)

Civilne žrtve (Bulić):
Ika Nekić

hodnja_2016. poziv

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...