Ponos grada; Klub zadarskih studenata predao 70 tisuća kuna OB Zadar

Klub Zadarskih studenata donirao je 70 tisuća kuna Općoj bonici Zadar prikupljenih na koncertu Srce Za Zadar. Donaciju su ispred Organizacijskog odbora i Kluba zadarskih studenata uručili saborski zastupnik, rođeni Zadranin Josip Bilaver te Karlo Vulin. Darovana sredstva prikupljena na inicijativu doktora Luke Mataka iz Opće bolnice Zadar omogućit će kupnju prijeko potrebnog aparata Histeroskop koji će stručnjacima bolnice uvelike olakšati dijagnostiku i liječenje brojnih bolesti maternice.

Srce mi je ispunjeno danas kao i one večeri na koncertu u prepunom Lisinskom. Divno je vidjeti složne Zadrane na djelu. Zahvaljujem svima koji su pomogli da danas možemo Općoj bolnici uručiti ovu donaciju!, izjavio je Josip Bilaver i dodao:

Vjerujem kako je ovo početak ovakvih akcija te kako će ova inicijativa Kluba zadarskih studenata postati tradicionalna. Ovim putem zahvaljujem se Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, Gradu Zagrebu, svim partnerima te zadarskim pjevačima koji su se odazvali našem pozivu!

Sredstva za donaciju Klub je prikupio ovog proljeća prilikom proslave dvedesete obljetnice djelovanja, kada su na velikom koncertu Srce za Zadar u zagrebačkom Lisinskom pjevale zadarske glazbene zvijezde.

Klub zadarskih studenata uvelike nam je pomogao da prikupimo potrebna sredstva za kupnju Histeroskopa. Aparat je zaista vrhunski te omogućuje da u tijeku jednog dana pacijentici postavimo dijagnozu ali i da terapijski riješimo problem što znači da se mogu provesti i određeni operativni zahvati bez ostanaka pacijentica u bolnici, izjavio je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr.med. Željko Čulina.

Uručenju donacije Kluba zadarskih studenata Općoj bolnici Zadar nazočili su ministar zdravlja Dario Nakić, župan Zadarske županije Stipe Zrilić, Karlo Vulin i Tomislav Šimičević ispred Kluba zadarskih studenata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...