Saharun među top pet najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj

Večernji list odabrao je top pet najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj, a među njima se našla i plaža Saharun na Dugom otoku.

1.Slanica

Nedaleko od centra Murtera nalazi se pješčana plaža koja slovi za jednu od najboljih plaža Hrvatske. Posebno je vole osobe koje vole igrati picigin, ali i obitelji s djecom i mladi koji uživaju i u brojnim kafićima, barovima.

2. Saharun

U blizini Velog Rata, na sjevernom dijelu Dugog otoka smjestila se pješčana plaža Saharun na 800 metara dužine. Plaža je okružena borovom šumom i kristalno čistim morem. U večernjim satima Saharun mijenja svoje lice te postaje omiljeno okupljalište mladih koji u brojnim barovima i kafićima organiziraju tulume na plaži koji znaju trajati dugo u noć.

3. Saplunara

Predivna pješčana laguna smjestila se na jugoistočnom djelu otoku Mljeta. Zaljev Saplunare predstavlja jedno od najvećih preostalih staništa obalnih pijesaka u Hrvatskoj. Uvala je duga oko 1 kilometar, a nedaleko Saplunare nalazi se uvala Blace(Limuni) s prekrasnom također pješčanom plažom, gotovo zatvorenog prolaza prema otvorenom moru koja izgledom podsjeća na lagunu.

4. Vela Pržina

U mjestu Lumbarda na otoku Korčuli ima dvije popularna plaže Vela Pržina i Bilin Žal.

Plaža Vela Pržina najveća je prirodna pješčana plaža u Lumbardi, a nalazi se na južnoj strani otoka s pogledom na otok Lastovo. Vrlo je popularno kupalište što znači da su na plaži moguće gužve u ljetnim mjesecima, no to ne smeta onima koji su došli uživati u kristalno čistim moru i prekrasnom pijesku.

5. Crni molo u Crikvenici

Smještena u samoj Crikvenici, jedna je od najpoznatijih pješčanih plaža Crikveničke rivijere. Osim uživanja u moru, izgradnji kuli od pijeska i sl, nudi se i aerobik na otvorenom, odbojka na pijesku, mini-golf, tobogani, skijanje na vodi…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...