Selfie ga umalo koštao života; 20-godišnji Kanađanin teško ozlijeđen u padu s litice, oporavlja se u zadarskoj bolnici

Želja za dobrim selfijem umalo je koštala života još jednog turista, 20-godišnjeg Kanađanina hrvatskih korijena koji će svoj godišnji odmor provesti u Općoj bolnici Zadar zbog ozljeda koje je zadobio u padu sa 70-metarske litice. Naime, on se tijekom obilaska Plitvičkih jezera odvojio od grupe s kojom je bio, sišao s rute, provukao se kroz zaštitnu ogradu s namjerom da uslika što ljepšu fotografiju. Poskliznuo se i pao sa 70 metara visoke stijene. Život su mu spasile krošnje stabala koje su ublažile pad. Zadobivene ozljede su teške no nisu opasne po život.

Kako posjetitelji Plitvica ne doživljavaju ozbiljno upozorenja kao ni zaštitne ograde koje su tu postavljene s razlogom, svjedoči i smrt 54-godišnje Slovakinje koja se prošle godine u srpnju također provukla kroz ogradu u potrazi za boljim motivom za fotografiranje, poskliznula i stradala.

S ciljem sprječavanja ovakvih tragedija, iz NP Plitvica najavili su zabranu ulaska u park u ljetnoj obući, natikačama i japankama koje olakšavaju proklizavanje.

Nacionalni park Plitvička jezera
Nacionalni park Plitvička jezera
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...