Svima s oznakom HOP Tkon odobrio bespatno korištenje javne površine

Općina Tkon svim nositeljima oznake “Hrvatski otočni proizvod” s područja općine odobrila je korištenje javne površine bez naknade za postavu stolova u svrhu sezonske prodaje proizvoda i suvenira sa oznakom “HOP”, pišu Naši školji.

Sve to u svrhu poticanja razvoja otočne proizvodnje, očuvanja otočne tradicije i brendiranje proizvoda prestižnom oznakom “HOP” koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, ističu iz Općine Tkon.

Ponuda autohtonih otočnih proizvoda je i dodatna turistička ponuda svim gostima i posjetiteljima Tkona.

Na području Općine Tkon 14 je nositelja oznake “HOP” za različite proizvode i suvenire, od toga za dva nematerijalna proizvoda: manifestacija “Škraping” i Pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači crkve sv. Tome Apostola, te je ove godine novih 5 dobitnika oznake “HOP” za: prirodni sapun na bazi maslinovog ulja, melemi od smilja i kamilice, parfem od divlje ruže, kuglice od suhih smokava sa čilijem i za tjesteninu sa domaćom blitvom. Više puta tijekom ljetne sezone u Tkonu se održavaju Ljetni Sajmovi otočnih proizvoda i zimi za vrijeme manifestacije “Škraping” kada se održava najveći Sajam otočnih proizvoda na kojem nastupaju izlagači sa gotovo svih jadranskih otoka.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...