Temperature iznad 37 stupnjeva, tri dijela Hrvatske pod crvenom uzbunom!

Toplotni val što je zahvatio Hrvatsku traje i dalje. Tijekom ove noći u većem dijelu Hrvatske bit će toplo s temperaturom zraka u unutrašnjosti od 17 do 23 stupnja Celzija. Još toplije bit će na području Dalmacije do čak 27 stupnjeva.

A sutra će biti još gore. U crvenom će sutra biti osječko, karlovačko i riječko područje. Temperature će ponegdje biti i više od 37 stupnjeva.

Situacija je posebno teška u Osijeku i okolici, gdje uz vrućinu vladaju i sparina te komarci. Iako se ondje protiv komaraca pokušava sustavno boriti. U 16 sati u Osijeku su izmjerena 32 stupnja Celzija, uobičajena temperatura za srpanj, no sutra se ondje očekuje pravi toplinski udar, temperature iznad 36.

Crveno upozorenje upravo je izdano za osječko, riječko i karlovačko područje i ono je toplinsko upozorenje za temperature opasne za zdravlje, pa se ne preporučuje boravak na suncu, na otvorenome između 10 i 17 sati.

U Osijeku je crveno upozorenje već izdano i za srijedu.

meteo


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...