Trebamo li se ispričati Srbima za Oluju? Autori “Peticije isprike” misle da trebamo!

Za nekoliko dana obilježit ćemo 21. obljetnicu VRO “Oluja” u kojoj su oslobođeni veliki dijelovi ratom zahvaćene Republike Hrvatske. U “Oluji” golem je prostor današnje Zadarske županije uzet takozvanoj “Krajini” kako s njega više JNA, četnici i druge paravojne formacije više ne bi mogli sijati smrt i razaranje po ratom zahvaćenim prostorima Republike Hrvatske.

“Oluja” se danas smatra jednom od najvažnijih i najbolje provedenih ratnih operacija u svjetskoj povijesti, a od svih zlonamjernih optužbi oslobođeni su njezini tvorci i provoditelji, među kojima i naš general Ante Gotovina.

Ipak, neki i dalje smatraju kako su najveću štetu u ratu pretrpjeli upravo odmetnuti Srbi koji su pucali po stanovništvu međunarodno priznate i slobodne Hrvatske. Da su njihova prava povrijeđena sada govori “Inicijativa Croatia” koja je pokrenula “Peticiju isprike” popraćenu provokativnim plakatima po glavnome gradu Hrvatske.

Zašto je peticija pokrenuta te zašto su je do sada potpisale 102 osobe pročitajte u samoj peticiji. Hoćete li ju potpisati, ostaje na vama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...