U Zemuniku završila letačka obuka na avionu ZLIN-242 L

U Eskadrili aviona (EA) 93. zrakoplovne baze  Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarni Zemunik danas, u utorak 5. srpnja 2016. završila je temeljna letačka obuka 22. naraštaja hrvatskih vojnih pilota na avionu ZLIN-242 L.

Tijekom tromjesečne letačke obuke kroz Program osposobljavanja „Zajednički temelji“ polaznici su uspješno usvojili sadržaje iz razdjela letačke obuke temeljnog i akrobatskog, navigacijskog i grupnog letenja, a današnji završni ispitni let označio je i završetak obuke ovog naraštaja učenika letača na avionu ZLIN-242 L.

Nakon letenja i obuke na avionu ZLIN-242 L slijedi raspodjela na pilote aviona i pilote helikoptera, sukladno izraženim interesima, postignućima na obuci i potrebama HRZ i PZO.

Jedan od ispitivača na završetku ovog ciklusa obuke, pukovnik Damir Barišić, izrazio je zadovoljstvo uspješnim završetkom obuke te naglasio kako će stručno povjerenstvo obaviti odabir polaznika koji će nastaviti daljnje osposobljavanje kao piloti aviona ili piloti helikoptera.

Na avionu ZLIN-242 učenici-letači usvojili su temelje koji osiguravaju nastavak njihovog školovanja kojim se profiliraju kao piloti aviona ili piloti helikoptera. Posebno ohrabruje podatak što se trenutno na obuci za hrvatske vojne pilote u bazi u Zemuniku nalazi ukupno 21 učenik letač, a novi selekcijski ciklus započinje ovaj tjedan, istaknuo je pukovnik Barišić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...