Ukupni šampion ovogodišnjeg Vinfesta je OPG Sinovčić iz Novigrada

Pred velikim brojem uzvanika i eminentnih stručnjaka s područja vinogradarstva i vinarstva okupljenih na Kaštelu Benković, u petak 1. srpnja 2016. godine u organizaciji Grada Benkovca i Turističke zajednice Grada Benkovca održan je 7. po redu Festival vina sjeverne i srednje Dalmacije – „Vinfest Benkovac 2016.“

Manifestacija iz godine u godinu potvrđuje da se radi o iznimnom događaju i da je Vinfest postao nezaobilazan čimbenik za benkovački kraj i okolicu te događaj o kojem se rado priča u vinskim krugovima diljem zemlje.
Tako su u petak okrunjeni pobjednici i ovogodišnjeg  Vinfesta kojima su podijeljena brojne nagrade za vina u postupku proizvodnje i ona koja se već nalaze na tržištu.

Ukupni šampion ovogodišnjeg Vinfesta je OPG Sinovčić iz Novigrada.
Šampionom bijelih vina u kategoriji vina na tržištu proglašeno je također vino proizvođača OPG Sinovčić iz Novigrada.

Šampion bijelih vina u postupku proizvodnje je Obitelj Fiolić iz Zadra.

Titula šampiona u kategoriji crnih vina na tržištu ponovno je pripala OPG-u Sinovčić iz Novigrada, dok su titulu šampiona crnih vina u postupku proizvodnje s istim brojem bodova podijelili Poljak vina d.o.o. Zadar, Zvonimir Bačić iz Lisičića i PZ Maslina i Vino iz Polače.

Kako i dolikuje pravoj vinarskoj fešti, osim vrhunske kapljice i dobre spize, bilo je tu i mnoštvo zabave pa su se tako za dobru atmosferu u zabavnom dijelu programa pobrinuli pjevači klape Fumada, a kako ne bi zaostajalo smijeha i veselja cjelokupni dojam začinio je svojim sjajnim skečevima poznati komičar Damir Mihanović Ćubi.

No ovogodišnji Vinfest imao je još jednu novinu, a ona je bila humanitarnog karaktera ¸te je bila usmjerena za Udrugu „Zajedno“ iz Benkovca koja skrbi za djecu s teškoćama u razvoju. Održana je licitacija vina na kojoj su se stolovi nadmetali u najpovoljnijoj ponudi. Stol koji je skupio najviše novca dobio je i prigodan poklon. Svojim doprinosom tako su pomogli djeci iz Udruge, a sa sobom su ponijeli lijepi suvenir.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...