Video: Dođite na prvu ovogodišnju berbu ninskog cvijeta soli!

Dana 14.7.2016. dođite na prvu ovogodišnju berbu ninskog cvijeta soli na bogatima poljima Solane Nin. Po drugi put otvaraju se vrata sa slobodnim ulazom i razgledavanjem prema domaćim i stranim turistima da se upoznaju sa pričom o soli i da uživo vide kako se ručno bere kraljica među svim solima – Ninski cvijet soli. To je fini ekološki kristal, certificiran od Europske unije, bran ljudskom rukom, u potpuno prirodnom i biodinamičnom okružju.

Obična se sol taloži na dno bazena, a Ninski cvijet soli ostaje na površini sjedinjen s morem kao tanki sloj listića soli poput latica cvijeća koji ljudska ruka ubire nježno, mikronskim sitima. Ninski cvijet soli je produkt metabolizma algi i specifičnih mikroorganizama, a u svom sastavu uključuje bogatstvo minerala  kao što su kalij, magnezij, kalcij i mnogi drugi. Ninski cvijet soli prodaje se i u Japanu, Americi, Finskoj, Austriji, Sloveniji, Nizozemskoj i Njemačkoj. Mnogi turisti oduševljeno pričaju priču o Ninskom cvijetu soli i iskustvu ručne berbe tog visokovrijednog minerala.

Dođite i vi vidjeti kako se ručno bere naš kavijar soli koji nastaje u sinergiji života biljaka, životinja, sunca, mora i čovjeka.

Organizirani obilasci razgledavanje ručne berbe Ninskog cvijeta soli i solane uz pratnju vodiča biti će svaki puni sat 8 – 13 i 17 -20h, a suvenirnica i muzej će za sve posjetitelje biti otvorena od 8-22h.

Letak_A5_Dani otvorenih vrata_2016_14.07

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...