Voda u Riju opasno je zagađena; Zdravlje Fantele i Marenića moglo bi biti ozbiljno ugroženo

Ostalo je samo devet dana do početka Olimpijskih igara, a Rio je u velikim problemima. Premda su brazilske vlasti obećale MOO-u da će do svečanog otvorenja sva borilišta i pripadajuća infrastruktura biti u najboljem redu, to nažalost nije tako.

Najveći skandal izazvale su snimke koje su došle iz zaljeva Guanabara čija je voda toliko zagađena, da je sportašima, konkretnije jedriličarima, koji će se natjecati u tom zaljevu, zdravlje ozbiljno dovedeno u pitanje. Među njima su i naši Zadrani, Šime Fantela i Igor Marenić.

Naime, voda u tom zaljevu prepuna je virusa koji uzrokuju ozbiljna želučana i crijevna oboljenja, ali i mutiranih superbakterija koje su otporne na bilo kakav način liječenja.

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JULY 18:  A boy reaches for a ball along a polluted canal in the Mare favela community complex on July 18, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. Polluted canals in Rio such as this one empty in Guanabara Bay. The Mare complex is one of the largest favela complexes in Rio and is challenged by violence, pollution and poverty. The Rio 2016 Olympic Games begin August 5.  (Photo by Mario Tama/Getty Images)

Foto: Guliver Image/Getty Images

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...