Zadarska policija: “Ovako se možete zaštititi od krađa na plažama!”

Stvari su im bez nadzora dok se oni bezbrižno kupaju. Mobitel koji se ‘sunča’ bez vlasnika? Idealna prilika za dugoprstiće! A mnogi kupači toga nisu ni svjesni, donosi Dnevnik.hr

Skidam majicu, pa stavim preko stvari. Mislim da je to sigurno 100 posto. Neće mi to nitko dirati, rekao je Arsenije iz SAD-a. Eto neopreza! A upravo donošenje skupih predmeta na plažu policija nikako ne preporučuje.

To je upravo prilika na koju vrebaju počinitelji ovakvih kaznenih djela, koji nerijetko dolaze skupa s turistima ljetovati da bi se bavili upravo ovim svojim poslom, kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Ovih se dana bilježi povećani broj krađa bicikala. I poluotvoreno prozorsko staklo automobila izravan je poziv lopovu. U krađama na plažama najviše se otuđuju mobiteli, prijenosna računala i nakit, a u džepnim krađama novčanici, bankovne kartice i novac.

Zaštita je potrebna i ondje gdje turisti odsjednu.

Ako imaju vrijednosne stvari, mogu ih ostaviti u sobi i to u sefu zaključane. Druga mogućnost je kod nas na recepciji, kazala je Martina Knežević iz PR turističke kuće.

Opreza nikad dosta. Jer lopovi na Jadranu najviše vrebaju upravo one koji na odmoru – lakovjerno puste mozak na pašu.

Video prilog pogledajte na portalu Dnevnik.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...