Zadarska rektorica, promotorica Ilčičeva GROZD-a vodit će kurikularnu reformu

Kako je neslužbeno doznao HRT umjesto Borisa Jokića cjelovitu kurikularnu reformu predvodit će rektorica zadarskog Sveučilišta prof. dr. sc. Dijana Vican i Matko Glunčić sa zagrebačkog PMF-a.

Dugogodišnja profesorica na Odjelu pedagogije vjeran je HDZ-ov član. Od 2008. do 2011. obnašala je dužnost državne tajnice u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Ujedno, Vican je recenzentica programa zdravstvenog odgoja udruge GROZD koju predvodi Ladislav Iličić. Članovi te udruge poznati su po negodovanju da se u škole uvede zdravstveni odgoj, točnije da djeca uče o spolnosti prema programu koje je sastavila skupina stručnjaka okupljenih u Agenciju za odgoj i obrazovanje, a kojeg su u više navrata nazvali “homoseksualnom propagandom”.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...