Zadarska sopranistica svjetskoga glasa može ostvariti životni san; Intervjuirali smo Nelu Šarić!

Nela Šarić, slavna zadarska sopranistica svjetskoga glasa, primljena je na prestižnu vokalnu Akademiju u Cardiffu, Wales, Ujedinjeno Kraljevstvo. Jedina je iz Republike Hrvatske, a od samo 15 pozvanih ona je jedna od dvoje nagrađenih stipendijom koja pokriva visoku školarinu.

Na akademiju je primljena po pozivu uglednog tenora Dennisa O’Neilla, osnivača, što znači da je njezin uspjeh tim znatno veći.

Ovo je moja životna prilika koju nipošto ne bih voljela propustiti, napisala je Nela na svojemu Facebook računu.

No, šansa da će ju propustiti i dalje postoji, budući da je život u Ujedinjenom Kraljevstvu izrazito skup radi čega Nela i njezina obitelj već duže vrijeme traže sponzore. Naglasila je kako je voljna sve vratiti nastupima u narednoj godini, što znači da će se investicija potencijalnih sponzora svakako višestruko vratiti i isplatiti. Ako ste zainteresirani za donacije, javite se izravno Neli putem njezinog Facebook računa.

I mi smo kontaktirali Nelu, ali telefonski te napravili kratki intervju u kojemu nam je dala odgovore na pitanja koja su nas zanimala.

Bok Nela, možeš li otkriti našim čitateljima kako te Dennis O’Neill otkrio i pozvao te na ovu prestižnu Akademiju?

– Bila sam u Covent Gardenu (Royal Opera House) u Londonu na audiciji gdje sam od 200 prijavljenih soprana ušla među šest najboljih. Radila sam s gospodinom O’Neillom, ali mi nije bilo ni na kraj pameti da ću za dva dana dobiti poziv i poruku da će mi pomoći u daljnjoj pjevačkoj karijeri.

Možeš li usporediti što ovaj poziv znači za tebe s nečim što bismo svi mogli shvatiti?

– Haha, pa za mene ovo znači vjerojatno jednako kao što nekom nogometašu znači poziv na Europsko prvenstvo. Eto s tim bih usporedila značaj ove Akademije.

Je li bilo malo premišljanja s tvoje strane oko prihvaćanja ovoga poziva s obzirom na situaciju oko UK i EU?

– Poziv sam dobila još u 12. mjesecu i puno sam razmišljala prije svega radi financijskog stanja u Hrvatskoj. Nisam bila sigurna hoću li moći financirati život u Walesu pa se nadam da će mi dobri ljudi pomoći. Razmišljala sam puno i o tome kako ću si posložiti život i eto, sada sam odlučila poći.

Kako tvoja karijera napreduje? Jesi li prije 10 godina mogla zamisliti da ćeš biti tu gdje si danas? Gdje se vidiš za 10 godina?

– Prije nisam ni mogla zamisliti da ću tu biti danas. Karijera ide jako dobro, pjevala sam u Španjolskoj, dobila sam ulogu u Japanu i sve sam ostvarila svojim trudom što mi je najveće priznanje – nitko me nije gurao. Nadam se da će mi sada Cardiff otvoriti neka nova vrata pa trenutno ne mogu reći gdje ću biti za 10 godina.

Tko ti je najveća potpora? Iz čega vučeš snagu, volju i inspiraciju?

– Obitelj je uz mene od samih početaka, sa mnom su na svakom koncertu u Zadru, Zagrebu pa čak i u Španjolskoj. Nadam se da će i dalje podržavati moje odluke u budućnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...