Zadarski komorni orkestar i ovoga ljeta nastavlja s izvedbama Beethovenovih simfonija!

Neraskidiva je veza Glazbenih večeri u sv. Dona­tu i Zadarskog komornog orkestra. Obje institucije glazbe grada Zadra kroz svoje su isprepleteno djelovanje godina­ma bile jedna drugoj poticaj: ljetni je festival bio prva pozornica zadarskom Orkestru te “vjetar u leđa” za sve veću profesionalizaciju ansambla. Zadar se danas ponosi svojim gradskim orkestrom koji na svakom izdanju Glazbenih večeri održi dva koncerta, te se osim, domaćoj predstavi i stranoj publici.

Na poticaj Večeri i šefa – dirigenta Ivana Repušića, Zadarski komorni orkestar uhvatio se u koštac s velikim izazovom: izvođenjem cjelokupnog simfonijskog opusa Ludwiga van Beethovena. Nakon izvedbe, Prve, Druge, Četvrte, Sed­me i Osme simfonije, na ovogodišnjem su repertoaru Sudbinska Peta i Pastoralna Šesta. Tako će publika moći i ove godine uživati u zaista najpopularnijim simfonijama svih vremena, a osim njih Zadarski komorni orkestar pod vodstvom maestra Repušića 16. i 18. srpnja izvest će i druga popularna djela repertoarne glazbe: Prvi koncert za violinu u g-molu njemačkog skladatelja Maxa Brucha te Mozartovu Sinfoniu concertante u Es-duru za violinu, violu i orkestar. Maestro Repušić, čija se međunarodna karijera vrtoglavo penje (šef-dirigent opere u Hannoveru, novoimenovani šef-dirigent Minhenske filharmonije…) u svojem gustom rasporedu ne propušta priliku dirigirati Orkestrom svojega rodnoga grada, a ovaj će put solisti također biti glazbenici svjetskog kalibra – bračni par Milena Simović (viola), Roman Simović (violina), koncert-majstor jednog od najboljih orkestara na svijetu – Londonskog simfonijskog orkestra!

Koncerti Zadarskog komornog orkestra, održavaju se tradicionalno u Katedrali sv. Stošije i osim što su vrijedan doprinos programu Večeri, ujedno su i simbolična podrška Orkestra i Glazbenih večeri za osnivanjem gradskog simfonijskog orkestra.

Ulaz na koncerte je slobodan uz preporučenu donaciju od 40,00 kn.

16. 7., subota, Katedrala sv. Stošije, 21:00 h

Beethoven je obavezan – Sudbinska

Zadarski komorni orkestar

Roman SIMOVIĆ, violina (Crna Gora)

Ivan REPUŠIĆ, dirigent

Program : L. van Beethoven, M. Bruch

18. 7., ponedjeljak, Katedrala sv. Stošije, 21:00 h

Beethoven je obavezan – Pastoralna

Zadarski komorni orkestar

Roman SIMOVIĆ, violina (Crna Gora)

Milena SIMOVIĆ, viola (Crna Gora)

Ivan REPUŠIĆ, dirigent

Program: W. A. Mozart, L. van Beethoven

ŠTO NAS DALJE OČEKUJE?

NAKON ZADARSKOG KOMORNOG ORKESTRA OČEKUJE NAS GITARISTIČKI KONCERT.

Zadarska je publika oduvijek pokazivala poseban afinitet prema gitarističkom repertoaru, bilo da se radi o solo recitalima ili ansamblima. Glazbene večeri svake godine ugađaju ukusu svoje publike te su tako gitaristički koncerti nezaobilazan dio programa.

Ove je godine red na mladom gitaristu Petru Čuliću koji će održati recital 20. srpnja u crkvi sv. Donata u 21 sat.

20. 7., Crkva sv. Donata, 21 h

Jedna noć uz jednu gitaru

Petar ČULIĆ, gitara

Program: J. K. Mertz, P. Čulić, D. Scarlatti, I. Albeniz, F. Mignone, W. Walton, A. Piazzolla, M. Castelnuovo

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...