Zadarski projekt FIESTA predstavljen u Križevcima

U prostoru Gradske knjižnice u Križevcima, u ponedjeljak, 4. srpnja 2016. godine održana je prezentacija projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“. Riječ je o Pilot projektu kojim se pomaže energetski siromašnim kućanstvima, ali i ostalim zainteresiranim kućanstvima  smanjiti troškove energije i vode, a trenutačno se uspješno provodi u Križevcima, uz financijsku pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prezentacija je organizirana od strane Grada Križevaca, UNDP-a Hrvatska (Program Ujedinjenih naroda za razvoj ) i Udruge gradova.

Na prezentaciji je predstavljen i projekt FIESTA – Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions (Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima) u kojem je Grad Zadar jedan od partnera, kao i do sada provedene aktivnosti koje između ostalog uključuju i energetska savjetovanja obiteljskih kućanstava s djecom koja se provode u okviru Projekta te su razmijenjena iskustva i primjeri dobre prakse među sudionicima prezentacije.

Projekt FIESTA ima za cilj uštedu energije u kućanstvima s djecom promjenom njihovog ponašanja na način da učinkovitije koriste svoje sustave grijanja i hlađenja kao i poticanje da koriste one energetski učinkovitije, a sufinanciran je u okviru programa CIP Intelligent Energy Europe – IEE (Inteligentna energija u Europi). Konzorcij projekta sastoji se od 19 partnera iz 5 europskih zemalja (Italija, Španjolska, Hrvatska, Bugarska i Cipar), a koordinator Projekta je Znanstveni park AREA iz Trsta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...