Zar su one uzor mladima?! Poznate hrvatske pjevačice prekršajima se hvale na društvenim mrežama!

Za sve je kriv zavod u slučaju Lane Jurčević, a kod Lidije Bačić vozačka dozvola. Upravo su te dvije pjevačice akteri ove priče i počiniteljice prometnih prekršaja kojima se bezrezervno hvale na društvenim mrežama, odnosno na Snapchatu.

Obje pjevačice slove za snažne uzore mladim djevojkama (ne pitajte nas zašto, ne znamo ni mi), ali sumnjamo da bi naš česti sugovornik Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske, njihovo ponašanje ocijenio kao uzorito.

Naime, i jedna i druga redovito svoje pratitelje na Snapchatu izvještavaju o novostima u svojemu životu, ali bez ikakve granice pa tako usred vožnje koriste mobitel ugrožavajući tako svoj, ali i živote drugih sudionika u prometu.

Lana Jurčević, Lidija Bačić, Snapchat prekršajiPjevačice su ovim slikama dale odlične dokazne materijale policiji koja im novčanu kaznu u iznosu od 500 kuna svakako može uručiti.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama  propisano je sljedeće:

  • vozač motornog vozila za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bi umanjili mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja motornim vozilom (članak 196. stavak 3.),
  • mobitel se može koristiti za vrijeme vožnje ako se upotrebljava naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke (članak 196. stavak 4.).

Hoće li se kršenje zakona od strane poznatih osoba kazniti ili su Bačićka i Jurčevićka imune na slovo zakona za razliku od nas običnih smrtnika? Ako je suditi po slikama, čini se da misle kako jesu, a sada je na policiji da im dokaže drugačije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...