Zračna luka Split obara sve rekorde, a Zadar u blagom porastu

Samo u prvom vikendu srpnja mjeseca splitska zračna luka ostvarila je 10% veći promet od istog vikenda prošloj godini. Radi se o slijetanju i polijetanju 160 zrakoplova te o prometu od oko 40 tisuća putnika. Lipanj je za splitski aerodrom bio također rekordan – 321 tisuća putnika, odnosno porast od 18% u odnosu na prošlu godinu. Bio je to najrekordniji mjesec u 50 godina dugoj povijesti Zračne luke Split. Ova godina? Ona je također rekordna – 12% porasta gostiju u prvom polugodištu u odnosu na isti period prošle godine.

Zadar? Nešto skromniji, javlja nam direktorica Irena Ćosić. U prvih 6 mjeseci ostvaren je istovjetni promet kao prošle godine uz porast u petom i šestom mjesecu. Svibanj je bio bolji od prošlogodišnjeg za 5,78% (62.751 putnika), a lipanj za 1,48% (69.587 putnika).

Do kraja godine Zračna luka Zadar nada se brojci od 500 tisuća putnika, nešto što Split, prema trenutnim rezultatima, s lakoćom ostvari u mjesec i pol dana. Možemo li i mi očekivati značajniji porast u skorijoj budućnosti? Nada definitivno postoji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...