Zračne snage i jutros upućene na požarište u Cetinskoj krajini

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  iz vojarne Zemunik danas, u  srijedu, 27. srpnja 2016., od ranog jutra upućene su na gašenje požara na lokaciju Plišivica-Zelovo u Cetinskoj krajini u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Radi se o požaru u čijem su gašenju i jučer, 26. srpnja 2016. bile angažirane zračne snage, a danas ponovno gase požar s s jednim Canadairom CL-415 i dva Airtractora AT-802.

Na jučerašnja tri požarišta (Staro selo Jesenice kod Omiša, Slano, Plišivica-Zelovo u Cetinskoj krajini) zračne snage izbacile su više od 400 vodenih bombi, odnosno više od 2000 tona vode te je ovo do sada bio najveći angažman zračnih snaga u jednom danu u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju na 35 požarišta (11 u Šibensko-kninskoj, devet u Splitsko-dalmatinskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj i sedam u Zadarskoj županiji).
Sveukupno su kroz 37 dana trajanja protupožarne sezone zračne snage 93. zb ostvarile više od 2000 letova i 250 sati naleta (punih 10 dana) u gašenjima požara, pri čemu je izbačeno više  od 10 000 tona vode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...