Zračne snage sudjelovale u gašenju tri požara

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  iz vojarne Zemunik danas u  nedjelju 24. srpnja 2016. sudjelovale su u gašenju tri požara s ukupno 7 protupožarnih aviona i helikoptera.

Na prvom požarištu na lokaciji Koprivno kod Dugopolja u Splitsko-dalmatinskoj županiji i danas su dva Canadaira CL-415 djelovala u jutarnjim satima te je požar ugašen.

Pored gašenja požara iz zraka zračne snage su sa jednim helikopterom Mi-8 MTV na ovom požarištu pružale  i potporu zemaljskim snagama u prijevozu vatrogasaca i dopremi vatrogasne opreme.

Na drugom požarištu, Mirlović Polje, na Svilaji u Šibensko-kninskoj županiji požar su ugasla dva Aitractora, a na lokaciji Ogorje Gornje u općini Muć u Splitsko-dalmatinskoj župniji požar su gasila dva Canadaira.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 31 požarišta (11 u Šibensko-kninskoj, po 7 u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj te 6 u Splitsko-dalmatinskoj županiji).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...