7 laži u koje vjerujemo u dvadesetima

Dvadesete godine one su koje nas definiraju.

No, za neke stvari pogrešno mislimo da su istinite: ili si to već shvatila ili ćeš tek shvatiti.

1. Odbijanje je najgore što ti se može dogoditi

Naravno da nije. Sve si preživjela i sad se tome vjerojatno smiješ. Uz to, naučila si vrijednu lekciju za ubuduće.

2. Za zdravlje ćeš brinuti kasnije

Lako je zaboraviti na zdravu prehranu i vježbanje u 20-ima, pored toliko važnijih stvari. No, činjenica je da nema važnijih stvari od zdravlja i krajnje je vrijeme da uspostaviš zdrave navike, kojih ćeš se pridržavati i kasnije, jer činjenica je da nitko s godinama nije snažniji.

3. Biti dobar na faksu, znači i biti dobar na poslu

Ocjene nikada nisu bile mjerilo nečijeg znanja i sposobnosti. Upravo zato, ako si imala odlične ocjene na faksu, ne znači da ćeš takva biti i na budućem poslu. Također, oni koji su bili lošiji na ispitima, sada mogu biti veoma uspješni u onome što rade.

4. Svima se moraš svidjeti

Ako te svi vole, nešto radiš pogrešno, jer ljudi su toliko različiti, da je nemoguće da se baš svima svidiš. No, pomiri se s činjenicom da se nekim ljudima nećeš svidjeti i to je sasvim normalno i u redu. Uvijek je bolje imati nekoliko pravih prijatelja oko sebe, neko hrpu lažnih.

5. Pogreške u 20-ima će negativno utjecati na ostatak tvog života

Iako će izbori koje učiniš u 20-ima imati utjecaj na ono što će ti se događati nakon toga, jedan krivi izbor ne znači da je tvoj život uništen. Uvijek postoji način kako da sve ispraviš.

6. Sve moraš imati pod kontrolom

Sasvim je u redu još uvijek istraživati što želiš u životu, iako je pritisak velik. No, bolje da doneseš odluke kad si spremna, a ne zato što moraš pa na kraju doneseš krivu odluku.

7. Materijalne stvari su bitnije

Svi želimo biti bogati i uspješni, no vrlo česta iskustva koja doživimo su ono što je doista neprocjenjivo. Koliko god novaca imala, nikad nećeš bit u potpunosti zadovoljna. Upravo zato, uloži veći dio u iskustva, koja ćeš kasnije moći prepričavati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...