Akcija mladih protiv DPU Maraska park prosvjeduje hrvatskim barjakom

Zvuci hrvatske himne orili su se ovoga jutra ispred bivše tvornice “Maraska” – Akcija mladih podigla je zastavu Republike Hrvatske, u inat Turcima okupatorima i izgradnji hotela Hyatt, odnosno izmjenama i dopunama DPU Maraska park.

Oštre riječi upućene su Božidaru Kalmeti kojega se optužuje da s DPU Maraska park uzurpira more, priobalje i čitav kvart, kršeći tako Prostorni plan uređenja Grada Zadra. Još oštrije je napadnut predsjednik turske Erdogan koji je nazvan islamistom i totalitaristom radi čega je ulaganje u Zadar od strane turskih tvrtki za našu državu gorući sigurnosni problem, ustvrdio je Pupić-Bakrač.

Rubeša je pak rekao da nacionalnost investitora nije problem, već ekskluzivnost hotela koji bi obuhvaćao plažu na kojoj, kaže, Hrvati neće imati mjesta, a sve da hotel dobije oznaku 5 zvjezdica. Urbanocid, ustvrdio je Rubeša.

A zastava? Ona tamo ostaje dok ju Joso Nekić, predsjednik GO HDZ-a Zadar, ne skine kaže Akcija mladih, ustvrdivši da je to zanat u kojemu je vičan. Naime, Pupić Bakrač ustvrdio je da je upravo Nekić 1990. godine dan prije Velike Gospe s dizalice kraj Tankerkomerca skinuo hrvatsku zastavu i mjesto nje stavio jugoslavensku. Ovoga puta pozvali su ga da istu zamijeni turskom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...