Bivši BB stanar, Zadranin Branimir Kamber omogućio besplatno ljetovanje za sedmero malih Čazmanaca

Branimir Kamber, bivši stanar Big Brother kuće, odlučio je omogućiti besplatno ljetovanje u Vrsima kraj Zadra za sedmero djece iz Čazme, piše Index.hr.

Sve je počelo s njegovom pjesmom pod neobičnim nazivom “Mi Ružni” koju je Kamber posvetio osobama s poteškoćama u razvoju kojima pomaže već dugi niz godina. Kamber je tiskao majice koje su na sebi imale naslov pjesme, a ljudi su mu se preko Facebooka počeli javljati sa željom da kupe te majice i tako je došao na ideju organiziranja humanitarne akcije.

“Krenuo sam potpuno sam, sitnim koracima i bez ikakve pompe. Dobivena sredstva od prodaje “Mi Ružni” majica nisam htio zadržati za sebe. Ljudima se svidjela humanitarna pozadina priče i poželio sam vratiti novac odakle je došao, osobama kojima treba pomoć”, priča nam Kamber.

“Približavala se ljetna sezona, poželio sam odvesti djecu iz kontinentalnog djela Hrvatske na more, ciljao sam na Slavoniju. Najprije sam kontaktirao Udrugu Bubamara iz Vinkovaca, no pojavile su se organizacijske prepreke i to se nažalost nije moglo izvesti pa sam kontaktirao Dražena Kocijana – Kocku koji je došao do gradonačelnika Čazme, Dinka Piraka i kroz samo dva sastanka smo sve dogovorili”, objašnjava ovaj Zadranin.

Odlučili su omogućiti sedmodnevno ljetovanje za osmero djece slabijeg imovinskog stanja uz pratnju dvoje roditelja. Kamber je preuzeo plaćanje smještaja i hrane, a Grad Čazma se pobrinuo o prijevozu.

“Obitelj Filipović iz Vrsi je pripremila dva apartmana, to su zaista divni ljudi. Također, bez pomoći dvoje divnih ljudi, Antonija i Ivane, ovo se ništa ne bi ostvarilo”, zahvaljuje Kamber suradnicima u ovoj akciji.

U Vrsi je naposljetku otišlo sedmero malenih Čazmanaca.

“Netko će reći da to radim radi samopromocije, netko će reći da glumatam. To je klasična prozivka. Ovo nije bilo lako izvesti. Iako je akcija mala, puno truda i vjere je uloženo. Sigurno nije izvedena najbolje što se moglo i dosta je propusta, ali kad se podvuče crta, djeca koja to inače ne mogu doživjeti, sada su na moru, uživaju u čarima ljeta i obogaćuju svoje mlade živote za nova iskustva. I samo to mi je bitno”, zaključuje Kamber koji je i posjetio djecu na ljetovanju da provjeri uživaju li u ljetovanju najviše što mogu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...