Brlog: “Kroz dva tjedna planiramo građanima ponuditi prvo zadarsko pivo!”

Brlog, prva zadarska craft pivovara i prva pivovara u Hrvatskoj kojom upravljaju žene postala je prije par mjeseci velika hrvatska uspješnica i pozitivna poslovna priča. Naime, novac za pokretanje proizvodnje Ana Teskera i Maja Šepetavec prikupile su od donacija zainteresiranih građana voljnih poduprijeti njihov cilj. Putem “cowdfunding” platforme Indiegogo prikupile su 11,856 dolara odnosno dovoljno da pokrenu proizvodnju prvog zadarskog piva.

Gdje su danas, točno četiri mjeseca nakon završetka kampanje za donacije, pitali smo Anu iz Brloga u kratkom, ali informativnom telefonskom razgovoru.

Dobavljači kasne sa svih strana, no prije par tjedana skuhali smo prvu turu piva. Čekamo da stignu boce pa ćemo u njih pretočiti našu “Plavušu” koja uskoro kreće u distribuciju. Ipak, valja napomenuti da se radi o jako maloj količini piva pa se neće naći u dućanima. Voljeli bismo da ljudi kupuju izravno od nas, ali zainteresiranih kafića ima od Zagreba do Dubrovnika i njihovu potražnju bismo voljeli moći zadovoljiti, kazala nam je Teskera koja je najavila da će se za dva tjedna znati više informacija o načinima na koje se “Plavuša” od njih može kupiti.

Anu smo priupitali i koliko je zadovoljna prostorom koji im je na korištenje dao Grad Zadar.

Inovativni Zadar, poslovni inkubator kojim upravlja Grad, prostor je koji je za mlade poduzetnike savršena stvar. Prostor i režije besplatni su prvu godinu, a kasnije ćemo plaćati samo režije. Opremu smo dakako nabavili sami, ali putem inkubatora pružena nam je velika pomoć, zaključila je Teskera.

I eto, prvo zadarsko pivo u “režiji” Brloga moći ćemo svi kušati veoma skoro, a do tada možemo samo držati fige da će dobavljači koji kasne požuriti svoje “kočije” te da će nadalje sve teći po planu, kao što pivo teče niz žedno grlo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...