Budite umjereni u konzumaciji alkohola – škodi!

Jutros nam se u 5 sati i 9 minuta na Facebook zidu Antene Zadar našla simpatična fotografija, ova koju vidite u naslovu teksta, a koja je na njemu ostavljena bez konteksta, uz kratki ironični komentar #‎littlepartyneverkillnobody‬ (malo zabave nikada nije ubilo nikoga).

Širi kontekst vam, čitatelji naši, ipak možemo ponuditi mi, jer smo se igrom slučaja sinoć upravo našli na licu mjesta, u Ledani, odnosno u Perivoju kraljice Jelene.

Momak sa slike, ako se vaš novinar dobro sjeća, na stepenicama koje vode u perivoj našao se nakon što su ga iz prostora kluba, ali i parka, podosta grubo iznijela čak trojica zaštitara. Ipak, nemojte se prerano groziti – po pričama, jer nismo bili izravni svjedoci, alkohol je u njegovom slučaju osim spavancu kumovao i nasilničkom te nametljivom ponašanju radi čega su zaštitari, koji samo rade svoj posao, bili prisiljeni intervenirati.

Nakon kraće borbe i prepirke, stvari su se stišale, a oko 2:30, po izlasku iz prostora parka, vaš novinar uočio je da momak spava, u vidno teškom alkoholnom stanju, na istom mjestu gdje je kasnije uslikan. Priča je ovo koja nalikuje mnogim drugima, odnosno otprilike svakom vikendu u Zadru, ali nekoliko pitanja ipak treba postaviti na ovaj specifičan slučaj.

Prvo i prvo, zašto, nakon što su vidjeli da momak spava pola metra od njih na stepenicama, zaštitari nisu pozvali organe reda ili hitnu pomoć da mu se pruži potrebna njega i poduzmu prikladne mjere? Ako već zaštitari kluba imaju ovlasti kontrolirati protok ljudi kroz park stojeći na njegovom ulazu (izvan područja koncesije Ledane), zašto peru ruke od onoga što se događa u njegovoj neposrednoj blizini? I konačno, tko je u Ledani, protivno zakonskim odredbama, momku sa slike nastavio točiti alkohol unatoč činjenici da je isti već bio vidno alkoholiziran?

I da, vaš novinar zna što mislite i to pita samog sebe – zašto ni on, kao ni drugi okupljeni, nije reagirao i pomogao čovjeku kojemu je pomoć vidljivo trebala?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...