Bulj u Zadru o Kalmeti: “Imate svog faraona koji kontrolira sve!”

U Perivoju Gospe od zdravlja danas su se predstavili kandidati s liste MOST-a u IX. izbornoj jedinici.

Nositelj Miro Bulj poručio je kako razlike između HZD-a i SDP-a nema te kako je MOST jedini ispravan odabir za hrvatskog birača. Objasnio je i zašto:

Pokraj dvije iste stranke, mi nismo treća opcija, mi smo jedini ispravan put. To smo i pokazali kad smo izašli iz parlamenta. Suprotstavili smo se onima koji su uništili hrvatskog seljaka, hrvatskog radnika, branitelja koji se izborio za našu zemlju… Oduzeli su ponos i dostojanstvo našim građanima, kazao je Bulj bez susprezanja progovorio o zadarskom gradonačelniku Božidaru Kalmeti.

Imate i vi faraona koji kontrolira sve. To su oni koji se predstavljaju kao domoljubi, a preko svojih uhljeba i načinom vladanja uništavaju ovu zemlju, zbog njih mladi bježe iz domovine, oni dozvoljavaju da nam stranci uzurpiraju more te da zemlja stoji sama i neobrađena.

Na drugom mjestu MOST-ove liste u ovoj izbornoj jedinici sveučilišni je profesor, pročelnik Odjela za filozofiju Marko Vučetić. Objasnio je zašto su se okupili u Perivoju, iza crkve Gospe od zdravlja koji krase biste brojnih hrvatskih velikana.

Politička je to simbolika koja treba postati realnost. Ovo je pravo mjesto, ono simbolizira MOST-ove intencije. Ovdje su biste ljudi koji su bili monumentalni, koji su živjeli za sutra. Politika je danas obilježena korupcijom, blokadom svakodnevnog života i svih dimenzija stvarnosti. MOST nije treća opcija, on je platforma koja distribuira politiku pravde, ne politiku moći. Koja ne stvara pokoreni tip čovjek, čovjeka koji je masovan, beznačajan, nepovijesan… Onoga koji sutra neće ući u perivoj slave, kazao je Vučetić uz zaključak kako je upravo MOST doveo do “aritmije u hrvatskom političkom životu”.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...