Bura zatvorila dionicu autoceste A1 između čvorova Sveti Rok-Posedarje

Zbog olujne bure dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok-Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorene su za sav promet, a obilazak je državnom cestom DC50 Sveti Rok-Gračac-Obrovac (DC27), izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vjetra, samo za osobna vozila, otvoreni su: autocesta A6Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica, i Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno i za II. skupinu vozila – dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, zbog pojačanog prometa i poteškoća zbog vjetra na čvoru Sv.Rok (izlaz u smjeru mora) formirala se kolona duga oko 1km (koja je u pokretu), a na čvoru Posedarje (oko 500 metara) u smjeru unutrašnjosti.

Promet je također pojačan i na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, autocesti A3 Bregana-Lipovac, Istarskom ipsilonu, a tijekom dana i duž Jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta.

Zbog većeg odrona na DC120 kod Blata na Mljetu (između mjesta Pomena i Sobra), promet teče otežano, jednim trakom.

Zbog radova na dionici autoceste A7 u tunelima Škurinje-2 i Trsat u smjeru Rupe zatvoren je pretjecajni trak. Promet teče usporeno voznim trakom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog prolivenog ulja na kolniku na autocesti A2 Zagreb-Macelj od 0. do 3. kilometra u smjeru Maclja vozi se usporeno, jednim trakom.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih pa su moguće gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 tona.

U prekidu je trajektna linija Prizna – Žigljen te brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak.

Pretežno sunčano i vjetrovito
Veći dio dana pretežno sunčano te vjetrovito. Ujutro oblačnije, osobito u Lici i Slavoniji gdje će još ponegdje pasti i malo kiše. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26 na kopnu, a od 26 do 30 Celzijeva stupnja, navodi se u prognozi državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...