Dan otvorenih vrata u Solani Nin; promatranje ptica i besplatan obilazak uz stručno vodstvo

Solana Nin  poziva posjetitelje na Dan otvorenih vrata.

Naime, 17.kolovoza s početkom u osam sati otvara svoja vrata posjetiteljima koji će moći do kasnih večernjih sati uživati u besplatnim obilascima uz stručno vodstvo. Također smo pripremili iznenađenje i za zaljubljenike u prirodu. Budući da Solana, točnije park Solane zauzima područje koje privlači jako velik broj ptica, posebice ugroženih vrsta, posjetiteljima nudimo i besplatno promatranje ptica, što je posebno zanimljivo amaterima, ali i profesionalcima u svijetu ornitologije. Dobro poznati Muzej soli otvorit će također svoja vrata cijeli taj dan, u vremenskom razdoblju od osam sati ujutro do 22 sata navečer. U sklopu tog objekta nalazi se i suvenirnica u kojoj se mogu pronaći naši proizvodi prepoznatljive kvalitete.

Tu posjetitelji mogu uživati u našem bogatom asortimanu, koji raste iz dana u dan, te pogledati stare fotografije, alate s kojima se sol prikupljala tijekom povijesti, pogledati dokumentarni film o Solani i još puno toga.
Koliko se ubrzano radi na novim idejama, pokazuje i naša Kuća soli, jedinstveni objekt čija je uloga vrlo specifična.

Nedavno otvorena Kuća soli izložbeni je prostor. Unutrašnjost Kuće obložena je solju. Vrlo poseban objekt koji nudi razni interaktivni te i edukativni sadržaj. Tu posjetitelji mogu vidjeti fascinantne fotografije, kako iz davne prošlosti tako i one iz novijeg vremena, na kojima je zabilježen mukotrpan rad, generacije radnika, povijest i tradicija. Isto tako u Kući soli nalazi se velika maketa Solane obložena staklom sa svjetlosnim efektima, te se pomoću nje posjetiteljima može bolje vizualno približiti način rada, izgled cjelokupnog ogromnog područja koji pokriva Solana zajedno sa svojim bazenima. Također se tu može uživati i u dokumentarnim filmovima vezanim za Solanu, tradicionalan rad, ručnu berbu soli koja se i dan danas njeguje ovdje. Pregršt sadržaja za sve generacije u Solani Nin dostupno je cijele ove sezone, stoga posjetite nas i uvjerite se kako tradicija i povijest mogu ostati netaknute dan danas.

Cvijet soli, naš proizvod čija je kvaliteta i nutritivna vrijednost na zavidnoj razini, prepoznatljiv je u cijelom svijetu. Sol-bijelo zlato, sredstvo zbog kojeg se ratovalo, nekadašnja valuta, sredstvo za trampu, začin, bez njega se jednostavno nije moglo živjeti u prošlosti, a teško se može zamisliti i život dan danas bez tog proizvoda.
Pozivamo vas na ovaj jedinstveni događaj, budite dio tradicije, oživimo je i čuvajmo je i za buduće generacije, baš onako kako su je naši stari čuvali 1.500 godina za nas danas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...