Deseti po redu Dani Vitezova Vranskih kreću 19. kolovoza!

Udruga Vitezova vranskih u suradnji sa Općinom Pakoštane i TZO Pakoštane organizira desetu godinu zaredom veliki povijesno scenski spektakl pod nazivom ” DANI VITEZOVA VRANSKIH” koji će se održati ,19.i 20. kolovoza u Vrani te 21. kolovoza u Pakoštanima.

U petak i subotu cijeli spektakl odvijat će uz zidine Maškovića hana, gdje će biti postavljeni viteški tabori , borilište, prostor za srednjovjekovnu kuhinju i obrte . Ove godine očekujemo znatno veći broj viteških skupina i srednjovjekovnih zanata (svi značajniji hrvatski izlagači srednjovjekovne tematike) te s obzirom na datum očekujemo posjet oko 25 000 posjetitelja. I ove godine manifestacija će imati međunarodni karakter jer će na istoj uz velik broj domaćih skupina gostovati viteške skupine iz Češke Mađarske , Slovačke , Slovenije te se ukupno očekuje oko 400 sudionika manifestacije.

Veliko finale, završnica Dana Vitezova Vranskih održat će u nedjelju 21.kolovoza u Pakoštanima gdje će biti upriličen pravi scenski spektakl na moru – VELIKA POMORSKA NOĆNA BITKA. U bitci će sudjelovati dva velika drvena broda , latinska jidra, mnoštvo barki a posjetitelji će moći uživati osim u svjetlosno zvučnim efektima, vatrenim strijelama, topovima , katapultima, vatrometu……

Radi se o scenskom spektaklu koji po svom obimu i tematici koju obrađuje predstavlja jednu od najvećih manifestacija povijesne tematike na Jadranu te o najvećim predstavama noćne bitke na otvorenom u Hrvatskoj .

Stoga se nadamo da ćete kao i prijašnjih godina prepoznati , popratiti naš trud te nam pomoći u oživljavanju bogate povijesti ovog kraja kojim nastojimo na jedinstven način obogatiti turističku ponudu kako naše destinacije tako i cijele Dalmacije. Hvala Vam!

DANI VITEZOVA VRANSKIH 2016 – program

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...