Did šokiran postupkom BiH: “Pa Ante je vojnicima uvijek govorio – ako činite zlo onda ste gori od onih od kojih se branimo!”

Prema jučerašnjoj vijesti Haaški tribunal poslao je Tužiteljstvu BiH dokumentaciju o našem generalu Anti Gotovini i još jednom časniku hrvatske vojske kojima se na teret stavljaju ratni zločini kod Livna, a navodno je već određen i tužitelj zadužen za predmet.

Danijel Telesmanić Did, jedan od ratnih zapovjednika 7. domobranske pukovnije, stari suborac i prijatelj Gotovine s nevjericom je primio ovu vijest. Iako je uvjeren kako nema apsolutno nikakvih elemenata po kojima spomenuta tužba može proći, razočaran je zbog činjenice, kaže, što se generalu uvijek iznova lažno inputiraju kojekakve optužbe, a na svome ratnom putu nikada nije upoznao osobu s više obzira prema civilima i zarobljenicima od samoga Ante.

Pa to je čovjek, uvjeravam vas, jer znam, koji bi ubio svog vlastitog vojnika da je vidio da ubija zarobljenika ili ne daj Bože ženu! Sjećam se da smo jednom bili na bojišnici na Oštrelju. Davali smo ljudima konzerve, samo s ciljem da što prije odu. Našla se skupina naših dečki koja je provocirala, zamalo je došlo do problema. Nazvao sam Antu koji je odmah potom nazvao njih i doslovno im očitao bukvicu! Uvijek im je ponavljao “ako činite zlo onda ste gori od onih od kojih se branimo!”. To je Ante, zaključuje Did.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...