Dokumentarac o “Postolarima” premijerno će biti prikazan na Ošljaku!

Kako je “Otočni rap” postao “Ošljačka saga”? I što je sve TV-ekipa snimila na Lazaretu? I zašto su Davor Valčić i Postolari umjesto tipičnih dalmatinskih lakih nota o ribi, mriži i gajeti odabrali rap i reagge? Odgovore je pokušao doznati portal Naši školji.

– Na sva pitanja odgovore ćemo dobiti u nedjelju, 14. kolovoza, u 22 sata, kada će pretpremijerno biti prikazan dokumentarni film “Ošljačka saga”, koji smo prošlog proljeća, u produkciji Dokumentarnog programa HTV-a, snimali na Ošljaku, najavljuje autorica i redateljica Tanja Kanceljak te poziva sve da sjednu u kaiće i upoznaju otok i grupu Postolar Tripper. Nakon Ošljaka, film će vidjeti i publika Avantura film festivalu u Zadru, a najesen će biti emitiran na Prvom programu HTV-a.

Televizijska ekipa, u kojoj su bili snimatelj Dražen Lipka, majstor tona Damir Tepeš, majstor svjetla Gordan Abramović i asistentica redateljice Snježana Kunsija Purgarić, u 10 dana boravka na Ošljaku snimila je više od 30 sati materijala.

– Montažu 51-minutnog dokumentarnog filma završili smo u srpnju, a Davorova i moja želja otpočetka je bila da se pretpremijera održi na Ošljaku ili u Preku, u kolovozu, kada se Valčići rasuti širom svijeta tradicionalno okupljaju na svom otoku. S POU Dom na žalu uspjeli smo dogovoriti da pretpremijera ipak bude na ošljačkoj rivi, a u organiziciji će nam pomoći Općina Preko i Turistička zajednica, kaže redateljica Kanceljak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...