Domovinska koalicija u Zadru; Kovačević: “Hrvatskoj trebaju ljudi koji ju vole više od svog džepa!”

U Hotelu Kolovare danas su se predstavili kandidati liste 4 na izborima za Hrvatski Sabor. Bilo je to predstavljanje Domovinske koalicije koju čine HSP AS, HKDU dr. Marko Veselica, DESNO, USP i HDS, a koju na izbore u IX. izbornoj jedinici vodi dr. Anto Kovačević. Upravo je on uz predsjednika HSP-a AS Ivana Tepeša bio najrječitiji na konferenciji za novinare.

Hrvatska je na rubu ponora i svakodnevno nestaje. Više nas umire nego nas se rađa. Lažno proroštvo doživjelo je svoj slom, a ostali su lažni proroci koji su 26 godina na vlasti i daju lažna obećanja. I lijevi i desni, započeo je svoje izlaganje Kovačević i nastavio kazavši kako Domovinska koalicija neće dopustiti ulazak Srbije u EU nakon krvave agresije, ako ista Hrvatskoj ne isplati ratnu odštetu.

Živimo u okruženju dvije četničke države i morao se vojno, politički, društveno i ekonomski organizirati poput naše braće Židova, ustvrdio je.

Kovačević je također kazao kako je uzrok teškog gospodarskog stanja u državi postojanje takozvanih “kočničara”, odnosno onih koji ne žele napredak Hrvatske zbog čega je istaknuo nužnost lustracije koju, kaže, trenutno umjesto nas provode Nijemci. Istaknuo je kako je to problem hrvatskog pravosuđa koje je “rak rana na hrvatskom biću”. Osim na Nijemce, osvrnuo se i na aktivnosti jedne druge nacije.

Nećemo dopustiti da hrvatsko more padne u turske ruke. Jedna od najljepših marina na Jadranu, ona sukošanska je sada turska. Turci imaju 30% udjela u ACI-ju. Jesu li Hrvati nesposobni ili nas vlast pravi nesposobnima? U svijetu smo cijenjeni, a tu smo nesposobni, kazao je optuživši političare da vole svoj džep više od Hrvatske te da podjela na Ustaše i Partizane ne postoji, već samo podjela na one koji imaju i one koji nemaju. Za kraj je istaknuo kako vjeruje da će na izborima polučiti dobar rezultat.

Tepeš: “Za 50 godina Hrvata neće biti”

Došao sam dati potporu dr. Anti Kovačeviću koji je životom pokazao da hrvatsku ne voli džepom nego srcem. Očekujemo odličan rezultat u IX. izbornoj jedinici jer je to pravaška i desna jedinica. Imamo odličan program za hrvatsko more i otoke, a nitko osim nas u kampanji ne otvara pitanje hrvatskog iseljeništva, kazao je Ivan Tepeš, predsjednik Hrvatske stranke prava Ante Starčević.

Tepeš je kazao kako iseljeništvo više nije ono koje je u svijet pošlo od ’45. do 1990. godine već se radi o mahom mladim i obrazovanim ljudima. Istaknuo je kako će se Domovinska koalicija zalagati za njihov povratak jer nema drugog načina da se država demografski i gospodarski obnovi.

Nas za 50 do 100 godina neće biti i za to izračunati ne treba biti veliki matematičar. Demografija je dio ekonomije, a sve vam govori činjenica da smo u dvije godine izgubili cijeli jedan grad veličine Zadra, ustvrdio je.

Na Tepeša se nadovezao Kovačević koji je za iseljavanje okrivio HDZ koji se zajedno sa SDP-om bavio ne problemom iseljeništva nego samo kako pokrasti. Ustvrdio je da su branitelji PTSP dobili ne od četnika, već od laži o Domovinskom ratu i pretvaranja Hrvatske u obiteljski posjed. Upravo zato političarima po njemu ne bi trebalo dati pravo da odlučuju o pitanjima sa Srbijom, već se treba raspisati referendum.

Najveća anketa ona je 11. rujna

Na novinarsko pitanje o poraznim rezultatima anketa po Domovinsku koaliciju u IX. izbornoj jedinici Tepeš je odmahnuo rukom kazavši da njihove ankete pokazuju drugačije rezultate po kojima prelaze izborni prag, a osim toga, naglasio je, najveća anketa je ona 11. rujna, odnosno sami izbori.

Na pitanje Antene Zadar o tome koliko im je naštetilo stvaranje MODES-a, odnosno izlazak određenog broja zadarskih pravaša iz matične stranke, odgovor je bio jasan.

Želimo svu sreću našim bivšim kolegama, na izdaje smo navikli, poručili su pravaši na što je Anto Kovačević kazao: “Ni Krist ovdje ne bi dočekao posljednju večeru – izdali bi ga za doručak!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...