Esma Redžepova u Arsenalu – Antena te vodi na koncert!

11. kolovoza u Arsenal dolazi “kraljica romske glazbe”, a kad ona zapjeva svoje daleko poznate hitove „Đelem đelem“ i „Čaje sukarije“, tko može ostati ravnodušan!?

Prvu priliku za pokazivanje raspona svojih vokalnih mogućnosti Redžepova je dobila na natjecanju ‘Mikrofon je vaš’ 1957. godine, u kojem je tada 14-godišnja Esma predstavljala svoju školu. Esma je na ovoj, tada vrlo popularnoj emisiji koja se emitirala na Radio Skoplju osvojila prvu nagradu čime počinje sjajna glazbena priča ove vrhunske glazbenice koja traje već gotovo 60 godina.

U svojoj bogatoj karijeri Esma Redžepova održala je nebrojene koncerte, nastupila je na Sydneyjskom kulturnom ljetu pred oko 200.000 posjetitelja, na Womad Festivalu u Caceresu, u Španjolskoj, nastupa pred oko 100.000 ljudi; zatim na prestižnom North sea Jazz Festivalu u Rotterdamu i na mnogo drugih festivala u svijetu. Također je pjevala u pretižnim dvoranama, kao što je pariška Olimpija, kazalište Ronacher u Beču, kazalište Boljšoj u Moskvi, Opera u Frankfurtu i Opera u Kölnu.

Do sada je snimila oko 1.000 pjesama, a za dobar dio njih Esma je autor glazbe i teksta. Objavila je više od 500 ploča, kazeta i CD-a, kako za domaće, tako i za strane diskografske kuće.

Ulaznice za koncert možete osvojiti slanjem SMS-a na broj 666999 sadržaja ADZ ESMA IME PREZIME. Cijena poruke iznosi 3,72 kune.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...