Gdje je tko prvog dana službene predizborne kampanje?

HDZ je i ranije najavio da će predizbornu kampanju započeti na Hvaru. No, gdje će biti ostali predstavnici stranaka s objektivnim šansama za ulazak u Sabor? Prema najavama, rastrčali su se po svim krajevima Hrvatske.

Predstavnici Narodne koalicije počinju svoju predizbornu kampanju za izbor zastupnika u Hrvatski sabor predstavljanjem kandidata na listi III. izborne jedinice u Varaždinu, na Trgu bana Jelačića u 18 sati. Nakon predstavljanja kandidata nazočnima će se obratiti i čelnici stranaka Koalicije Zvonimir Sabati (HSS), Silvano Hrelja (HSU), Ivan Vrdoljak (HNS) i kandidat Narodne koalicije za premijera Zoran Milanović (SDP).

Koalicija stranaka Živi zid, Udruga Franak, Promijenimo Hrvatsku i Akcija mladih počinju svoju predizbornu kampanju za izbor zastupnika u Hrvatski sabor predstavljanjem kandidata V. izborne jedinice na konferenciji za novinare, koja će se održati u 10.30 sati na Autobusnom kolodvoru u Vukovaru. Nazočnima će se obratiti predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić te članica Glavnog odbora i kandidatkinja te stranke Mihaela Varga, kandidat Vlado Iljkić u ime Udruge Franak, te predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku prof.dr.sc. Ivan Lovrinović i član Predsjedništva i kandidat stranke Ivica Mišić.

U sklopu predizborne kampanje, svoje programe predstavit će kandidati i autori programa Mosta nezavisnih lista. U predstavljanju programa, koje će započeti u podne u Hotelu Osijek, sudjelovat će predsjednik Mosta Božo Petrov te Marinko Škare, Dean Sinković, Davor Romić, Ivana Ninčević, Sonja Bošnjak, Tomislav Panenić, Ivan Bekavac i Ines Strenja Linić. Nakon predstavljanja programa i izjava predviđen je odlazak u osječki ured Mosta.

Saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane te prvi kandidat na listi Koalicije za premijera u 6. izbornoj jedinici Miodrag Demo bit će u 11 sati u Hrvatskom domu u Petrinji. Ondje će se uprizoriti potpisivanje sporazuma o suradnji na izborima za Hrvatski sabor i na lokalnim izborima 2017. godine na području Sisačko – moslovačke županije između stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti i Hrvatske demokratske regionalne stranke.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...