Glazbena udruga Libreto poziva sve zainteresirane na upis

Glazbena udruga LIBRETO iz Zadra vas poziva da proučite sve njezine programe te da se što prije prijavite na željeni program u šk. god. 2016./17.

NAŠI PROGRAMI, kroz koje djecu i mlade raznih dobnih skupina na maštovit, individualan i nadasve kreativan i inovativan način upoznajemo s čarobnim svijetom glazbe i svih izvedbenih umjetnosti u službi nama primarne:

1) Dječji zbor “Libreto” – svladavanje osnova vokalne tehnike primjerene njihovoj dobi kroz razne vokalne vježbe (postava i razvoj vokalnoga instrumenta) te izvođenje autorskih skladbi napisanih upravo za LIBRETIĆE, uz pripadajuće jednostavne dječje koreografije te radu na glumstvenosti i sceničnosti te timskom radu unutar Zbora.
Dječji zbor LIBRETIĆI ove godine ponosno nosi titulu HITA LJETA Dječje televizije za svoju autorsku skladbu PRVA LJUBAV TO JE, a na istoimenoj se Top ljestvici nalazi s dvije vlastite skladbe.

2) GLAZBENI LABOSIĆ –
apsolutno poseban i jedinstven glazbeni laboratorij kojemu se mućka, istražuje i sluša izabrana klasična i moderna glazba, u kojemu djeci glazbeni instrumenti postaju najbolji prijatelji s kojima se redovito druže, igraju i vesele, a neke sami bojaju, neke izrađuju, neke crtaju, no sve znaju prepoznati po zvuku :-), a znaju se često zabaviti i s prijateljima iz Orffovog instrumentarija, kao i samostalno smišljati, pisati i čitati glazbene priče, igrati se glazbeno – didaktičkim igračkama, učiti puuuno pjesmica, brojalica i tapšalica, gledati razne edukativne filmove i crtiće…. Nastava LABOSIĆA na svaki mogući način priprema i senzibilizira dijete za daljnje bavljenje glazbom u kojem to ono obliku i formi bude željelo u budućnosti.

3)BLOK FLAUTA I NJEZINA ABECEDA – ovaj program u malim grupama djecu upoznaje, uz veliku i svesrdnu pomoć šarmantne gospođice Blok – flaute, s genijalnim glazbenim lunaparkom u kojemu postoji puno puteva i znakova pomoću kojih, na kraju, možemo sami sjajno glazbu čuti, analizirati, pravilno zapisivati (jer ona ima svoj vlastiti jezik!), svirati po njezinom jeziku, kao i smišljati vlastite kompozicije! Kasnije se možemo sprijateljiti i s drugim instrumentima, ali će nam gospođica Blok – flauta uvijek ostati u lijepom sjećanju budući da nas je prva uzela za ručicu i povela na veličanstveno glazbeno putovanje!

4)GLAZBA U RIJEČI, SLICI I POKRETU – glazba u nama budi toliko različitih emocija da ponekad imamo potrebu dodatno je objasniti i izraziti se i kroz druge umjetničke rodove. A postoji li što ljepše od slikanja divnoga pejzaža uz Smetaninu “Vltavu” ili pisanja vlastite priče/slikovnice potaknute “Karnevalom životinja” ili “Malom noćnom muzikom”? Bismo li mogli odglumiti nama najdraže prizore iz “Orašara”? Ili sami svojim tijelom dočarati “Ples šećerne vile”? Naravno da bismo mogli! Jedini uvjetić – dođite u LIBRETO!

5) SATOVI PJEVANJA – UVOD U VOKALNU TEHNIKU:
teoretski dio – postava, odlično poznavanje i razvoj vokalnoga instrumenta, otvaranje punog opsega, jačine i volumena glasa u cilju maksimalne iskoristivosti i kontrole. Stečeno znanje i usvojene vještine pružaju mladom pjevaču temeljito i detaljno poznavanje vlastitog vokalnog instrumenta, a samim time i sigurnost i povjerenje u isti, a kroz sve se navedeno mladi pjevač zaista može izraziti vlastiti prirodni glas i sve njegove ljepote i posebnosti, kreativnost, jedinstveni, individualni stil i izražajnost, muzikalnost, dobro fraziranje i emotivnost u izvedbi te zaista zadominirati scenom kao prava, velika zvijezda.
Repertoar: zajednički izbor mentora i učenika.
Pjevanje a cappella, uz pratnju gitare i klavijature, matrica, te s mikrofonom i bez njega.

6) AKUSTIČNA GITARA – uvijek si želio/željela biti ona zanimljiva persona u ekipi koja gitarom zabavlja sve prisutne i koja ima čitavu pjesmaricu s akordima u glavi, koju da god pjesmu tko spomene? O da, i ti možeš biti ta faca ako nam se pridružiš što prije. Gitaru sigurno više nećeš ispuštati iz ruku. A uz to ćeš naučiti i notno pismo, ne samo tabulature! Na vlastitu odgovornost 🙂

AUDICIJE I NOVI UPISI:

1. KRUG: 25.8., od 17 – 20h
26.8., od 10.30 – 13h i od 17 – 20h

Broj mjesta za svaku kategoriju je ograničen!

Potrebno je prijaviti se na službeni mail Udruge koji glasi [email protected] sa sljedećim podacima (u naslovu maila staviti AUDICIJA – PRIJAVA):

– IME I PREZIME TE DOB
– DATUM, MJESEC I GODINA ROĐENJA
– ŽELJENA AKTIVNOST (od ponuđenih)
– MOGUĆNOST PRISTUPA AUDICIJI – U KOJE VRIJEME OD DVA NAZNAČENA DATUMA (individualni razgovor s voditeljima, ispit sluha i osjećaja za ritam, otpjevati jednu skladbu a cappella po slobodnom izboru)
– POHAĐANJE JOŠ NEKE AKTIVNOSTI. AKO JE ODGOVOR POTVRDAN – KOJE?

Umjetnički voditelji svih programa:
Ivana Begović, magistra hrvatskoga jezika i književnosti, glazbenica gitaristica (klasična glazbena naobrazba), vokalna trenerica i glumica.
Dinko Habuš, glazbenik trubač, blok flautist i gitarist (akustična gitara), dugogodišnji dječji animator.

Kontakt – telefon: 091/9347160
099/2302709

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...