Grdovići spasili brak! Mladen otkriva što mu sve u životu donosi sreću

Mladen Grdović (58) otvorio je dušu nakon prošlomjesečnog incidenta sa suprugom Brankicom (47) u kojem su se potukli. On je tada završio na triježnjenju na psihijatriji, a Brankica ga je napustila i preselila se u svoj stan, pišu 24sata.

U braku je teško opstati

– Ljubav sve pobjeđuje. Sad se volimo više nego ikad. Nije to bilo tako strašno kako se pisalo. Da je, sigurno nas na prekršajnom sudu ne bi oslobodili – kaže zadarski pjevač.

Naime, nakon incidenta u njihovoj kući u zadarskim Arbanasima, Brankica je pozvala policiju, nakon čega su oboje zaradili prijavu za obiteljsko nasilje.

– Tko se povremeno ne posvadi, taj se sigurno i ne voli – tumači pjevač. Dodaje kako rijetko vidi da je u današnje vrijeme ‘netko uopće sa svojom ženom’.

Šali se na svoj račun

– Svi su rastavljeni, a ja sam jedini koji je opstao u braku toliko godina. Moji kolege su se po tri puta ženili, ali to očito nije toliko interesantno kao naše razmirice. A što mogu? Tješim se da smo toliko interesantni jer sam neodoljivo lijep – kaže Grdović. S Brankicom je u vezi od 1990., kad su prohodali. Vjenčali su se 1997. u Las Vegasu, a kum im je bio košarkaš Stojko Vranković. Grdović kaže da je tajna dugogodišnjeg braka ljubav.

– Brankica i ja se volimo. Evo jučer smo bili na ručku na ribi. Nemamo što oprostiti jedno drugome jer si ništa i ne zamjeramo. Živimo zajedno i sve je u najboljem redu – kaže zadarski pjevač.

Zbog boravka na odjelu zadarske psihijatrije nakon incidenta Grdović je propustio nastupiti na koncertu u Trogiru posvećenom pokojnom tenoru Vinku Coci. Otkazali su mu i nastup na manifestaciji Procijunkulovo u Čakovcu. Gradonačelnik Stjepan Kovač objasnio je da na svojoj pozornici ne žele pjevača sklonog obiteljskom nasilju. No to je bio jedini takav slučaj.

Prvi nastup nakon izlaska iz bolnice bio mu je u Tijarici kraj Trilja. Ondje je odmah nasmijao publiku rekavši kako bi došao i ranije da nije bio u zatvoru. Nastavio je šalama na svoj račun rekavši da bi svi hrvatski vinari propali da on ne pije bevande. Grdović ističe da nastupa više nego ikad. Odradio je, kaže, 32 koncerta u dva mjeseca.

Jači i od Tri tenora

– Vraćam se po četiri puta na bis. Publika me voli. Počnem u 23 sata pjevati, a završim ujutro u četiri. To ni Pavarotti, ni Carreras, ni Domingo zajedno nisu mogli izdržati – kaže zadarski grdelin.

Iako obožava svoj posao, to ga jako zamori. I do svađe s Brankicom je došlo nakon što je nastupao tri dana zaredom. Kad se vratio kući, nije mu htjela servirati juhu jer je htjela izaći. Stavila je torbicu na rame, a Grdović ju je pokušao spriječiti da izađe iz kuće, pa je počelo natezanje.

Sumnjičavi Grdović htio je vidjeti što Brankica nosi u torbici i počeo ju je ispitivati: ‘Kud ćeš ti?’, ‘Što nosiš unutra?’. Brankica mu nije dala da joj kopa po torbici i započelo je naguravanje, nakon čega su se potukli. Grdović je s 1,8 promila alkohola u krvi razbio stol, a Brankica ga je namlatila štapom zbog čega je, navodno, on imao modrice po trbuhu i nogama. Brankica je nosila Schantzov ovratnik i imala ogrebotine po licu. Pjevaču je to bilo treći put da je dobio prijavu za obiteljsko nasilje, a Brankicu do tada nisu prijavljivali.

Pjevač je s neizvjesnošću gledao braću Sinković na Olimpijskim igrama u Riju.

– To mi je bila glavna stvar taj dan. Imaju fenomenalnu tehniku i snagu. Jako sam ponosan, čestitam im od srca na osvojenom zlatu u dvojcu – kaže Grdović. Sedamdesetih je naslijedio brata Paula kao kormilar zadarskoj veslačkoj braći Bajlo. Dok bi kormilario, Mladen je stalno nešto pjevušio i držao ritam.

– Imao je izuzetan smisao za ritam, što je za kormilara vrlo važno. Njegovo pjevanje nije nas niti najmanje ometalo, dapače – hvali ga Romano Bajlo. Grdović u svojoj kolekciji ima 30-ak zlatnih medalja, koje čuva kod kuće.

– Spašava me sport. Uvijek sam bio sportaš – kaže Grdović.

Muči ga bol u koljenima

Nakon incidenta s Brankicom posvetio se zdravom životu. Ide na wellness, fitness i trči sedam kilometara. Njegov menadžer Ljubo Šeperić našalio se da se Grdović ‘posveti fitnessu kad ne pije’.

Zadarski pjevač žali se da ne može puno trčati jer je dva puta operirao menisk na oba koljena. Najdraži mu je potez od njegove kuće do morskih orgulja. Otrči sedam kilometara, a kaže kako je nekad mogao i 17 kilometara do Nina. Na gaže ga vozi menadžer Ljubo Šeperić jer su mu oduzeli vozačku dozvolu zbog vožnje u pijanom stanju.

Prije deset godina pijan je slupao svoj Ferrari, nakon čega se šalio da je bolji vozač od Schumachera koji ih je razbio 15. Mladen je u vozačkoj karijeri nakupio više desetaka prekršajnih prijava. Policija ga je četiri puta uhvatila pijanog za volanom. Pjevač nikad nije imao manje od dva promila alkohola u krvi. Lani je bio rekorder preventivne policijske akcije Vikend. Tad su ga uhvatili s 2,3 promila u krvi, a prije tri godine napuhao je 2,45 promila.

Liječio se na psihijatriji

Osim zbog prometnih prekršaja, policija je kod Grdovića intervenirala zbog obiteljskog nasilja. Zbog vikanja i prijetnji supruzi Brankici i bratu Paolu 2009. osudili su ga na osam dana zatvora uz rok kušnje od godinu dana. Završio je na odvikavanju od alkohola. Nakon svađe s Brankicom 2010. ponovno su ga priveli te su ga opet uvjetno osudili zbog obiteljskog nasilja, ovaj put na dvadeset dana zatvora.

Prije tri godine Brankica je pozvala policiju jer je vikao na nju. Tada su ga uhitili pa je dobio prijavu za narušavanje javnog reda i mira. Bio je i na liječenju od alkohola na psihijatriji, prvi put 2006. Brankica ga je tad redovito posjećivala u bolnici. Prije tri godine na odjelu je proveo tjedan dana. I tada je po njega došla supruga.

– Tamo je stvarno super, ljudi su puno pametniji nego vani – rekao je Grdović.

Nakon incidenta krajem prošlog mjeseca Grdović i Brankica nisu mogli jedno bez drugog. Stalno su se čuli telefonom prije nego što su se pomirili, a on joj je dao auto da se ima čime voziti.

– On je dobričina, emotivac, nije zločest i teško su ga pogodile tvrdnje da je nasilnik koji tuče ženu. Mladen i Brankica su kao dvoje male djece. Stalno se svađaju, a kad su razdvojeni, ne mogu jedno bez drugoga – opisao je njihov odnos menadžer Šeperić.

Bodrio olimpijce

Nakon incidenta s Brankicom trči, vozi bicikl, ide na wellness i na fitness. U mladosti se bavio veslanjem i bio je na Olimpijskim igrama u Münchenu.

‘Spašava me sport’

Grdović se pohvalio da ima 30 zlatnih medalja. Bio je kormilar veslačkoj braći Bajlo

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...