HGSS opet oduševljava Hrvatsku: “Jel se može u rujnu glasati za vas na izborima?”

Kada ne spašavaju ljudske živote po planinama, otocima i gdje god zatreba, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja vrlo efikasno upozoravaju domaće i strane avanturiste na opasnosti koje im prijete u slučaju nedovoljnog opreza.

Budući da su vrlo aktivni na društvenim mrežama, posljednjih su godina to činili u duhu aktualnih političkih i društvenih zbivanja, a nakon što su nedavno upozorili turiste da ne riskiraju život zbog selfieja ili Pokemona, sada su podsjetili i na poruku koju su poslali još lani.

Otvoreno pismo koje je još prošloga ljeta glasno odjeknulo u javnosti odnosi se na “planinare” u japankama te je, sukladno tome, pisano engleskim jezikom.

– Vaša nam je sigurnost važna. Nadamo se da je i vama važna. Stoga dok uživate u hrvatskoj prirodi, hrani i pićima, molimo nemojte pretjerivati. Vidite, mi doista imamo sjajnu hranu i sjajna vina. Nakon nekog vremena, kad vam se tijelo opusti, može vam se učiniti da su otoci odjednom bliže, planine niže, a vama na pamet padnu čudne ideje. Primjerice, penjanje na planinu u japankama. Ili noćno plivanje do susjednog otoka. Ili istraživanje prirode bez da ste sa sobom uzeli vodu. Ili free climbing po prvi put, bez pomoći, samo je dio poruke HGSS-ovaca koji ističu da će oni i takve avanturiste pokušati spasiti – besplatno.

“Ipak, postoji šansa da ćete postati dijelom prirodne selekcije. Također besplatno”, zaključuju HGSS-ovci u novoj-staroj poruci koja je i po drugi put uspješno oduševila Hrvatsku.

“Jel’ se može u rujnu glasati za vas na izborima?”, pitala je jedna od Facebook korisnica i dobila poveći broj lajkova, ali ipak ne i potvrdan odgovor.

“Mi smo loši političari, ali hvala vam. Razumijemo”, napisali su volonteri HGSS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...