Hrvatska premijera dugoočekivanog ZG80 održat će se u Zadru!

Nakon velikog uspjeha i ovacija koje je ekipa filma ZG80 pokupila na SARAJEVO FILM FESTIVALU pozivamo vas na hrvatsku premijeru filma ZG80 redatelja Igora Šeregija koja će se održati u četvrtak 25.08.2016. u 21.00 sat na svečanom zatvaranju Festivala.

U lapidariju Narodnog muzeja Zadar čeka vas ekipa filma na čelu s Reneom Bitorajcem!

Šest godina nakon Metastaza redatelja Branka Schmidta nastaje njegov prednastavak ZG80. Prednastavak zato što se u filmu pojavljuje lik Krpe kojeg je u Metastazama sjajno utjelovio Rene Bitorajac. Upoznat ćemo mlađeg Krpu, člana Bad Blue Boysa koji s prijateljima, potkraj 80-ih, odlazi na utakmicu Crvena zvezda-Dinamo u Beograd. Buba, Fićo, Kizo, nekoliko članova Bad Blue Boysa i torcidaša te mladi Krpa kreću u avanturu života. Igraju Crvena zvezda i klub koji vole više od mame, i to u Beogradu, taman dok je Jugoslavija govorila svima bye bye.

Početak je to priče čiji scenarij, baš kao u Metastazama, potpisuju Ivo Balenović, koji nikad nije bio navijač, i Robert Cukina, koji je sve događaje iz filma doista proživio u svojoj navijačkoj karijeri.

Pridružite nam se na posljednjem ovogodišnjem festivalskom druženju, svečanom zatvaranju uz proglašenje laureata, u Lapidariju Narodnog muzeja u četvrtak, 25. kolovoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...