I Grad Zadar osigurao novac za pomoćnike u nastavi; Ukupna vrijednost projekta preko 2 milijuna kuna

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih dovršilo je evaluaciju projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.02 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza II koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014-2020., te donijelo Odluku o financiranju projekata Škola PUNa mogućnosti 3 u ukupnom iznosu od 1.775.785,06 kuna bespovratnih sredstava, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 2.089.158,90 kuna. Grad Zadar sufinancira iznos od 313.373,84 kuna, odnosno 15% ukupne vrijednosti projekta.

Grad Zadar kao nositelj provodi projekt u partnerstvu s devet gradskih osnovnih škola (OŠ Stanovi, OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožićića Benje, OŠ Petra Preradovića, OŠ Smiljevac i OŠ Voštarnica), s ciljem osiguravanja kontinuirane podrške učenicima s teškoćama u redovni obrazovni sustav, osobito poboljšanju njihovih obrazovnih postignuća. Kroz projektne aktivnosti senzibilizirat će se i ostali učenici o pravima i mogućnostima učenika s teškoćama, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Provedba projekta započela je 1. kolovoza 2016. godine objavom Javnog poziva u svrhu zapošljavanja osobnih pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama osnovnih škola Grada Zadra, a trajat će do 31. srpnja 2017. godine.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...