projekt u partnerstvu s devet gradskih osnovnih škola

I Grad Zadar osigurao novac za pomoćnike u nastavi; Ukupna vrijednost projekta preko 2 milijuna kuna

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih dovršilo je evaluaciju projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.02 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama – faza II koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014-2020., te donijelo Odluku o financiranju projekata Škola PUNa mogućnosti 3 u ukupnom iznosu od 1.775.785,06 kuna bespovratnih sredstava, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 2.089.158,90 kuna. Grad Zadar sufinancira iznos od 313.373,84 kuna, odnosno 15% ukupne vrijednosti projekta.

Grad Zadar kao nositelj provodi projekt u partnerstvu s devet gradskih osnovnih škola (OŠ Stanovi, OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožićića Benje, OŠ Petra Preradovića, OŠ Smiljevac i OŠ Voštarnica), s ciljem osiguravanja kontinuirane podrške učenicima s teškoćama u redovni obrazovni sustav, osobito poboljšanju njihovih obrazovnih postignuća. Kroz projektne aktivnosti senzibilizirat će se i ostali učenici o pravima i mogućnostima učenika s teškoćama, kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Provedba projekta započela je 1. kolovoza 2016. godine objavom Javnog poziva u svrhu zapošljavanja osobnih pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama osnovnih škola Grada Zadra, a trajat će do 31. srpnja 2017. godine.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar