Je li udaren posljednji čavao u lijes s imenom Soundset (radio) Centar ili Majher još vjeruje u čuda!?

Nakon što je u kolovozu prije dvije godine preuzeo zadarski Radio Centar (nasljednika kultnog Donat FM-a), od tadašnjeg vlasnika franšize Totalnog FM-a, nakon neuspjeha istoga, Josip Majher odnosno tvrtka koja je u njegovom 100 postotnom vlasništvu Media Centar d.o.o. Zadar, uskoro bi i trajno mogla izgubiti koncesiju za emitiranje radijskog programa za područje grada Zadra (L-ZD).

Iako je Soundset Centar iz etera nestao još tijekom svibnja, nadležno regulatorno tijelo u liku i djelu Agencije za elektroničke medije, unatoč činjenici kako su bili upoznati da isti nakladnik ne emitira sadržaj preuzet obvezama prilikom potpisivanja koncesije, te, zapravo, i same činjenice da je “spaljen odašiljač” na zadarskom Dračevcu, tek je na sjednici održanoj 27. srpnja donijelo odluku o privremenom oduzimanju koncesije u trajanju od 30 dana.

Tako su Soundset Centru počeli teći rokovi do posljednjeg mogućeg trzaja i opstanka u radijskom eteru, iako je već uvelike poznata činjenica kako je glavni urednik ovog radija odavno odselio iz Zadra a zaposlenicima je uručen otkaz ugovora o radu. No, ipak, ako se Majherov Soundset Centar ne trzne i do kraja kolovoza ne počne emitiranje programa, izgledna je promjena snaga medijskih kuća u Zadru.

Naime, prema našim saznanjima interes za emitiranje radijskog programa za sada je iskazala jedino Antena Digital, koja je dugogodišnji nakladnik internetskoj radijskog programa, no nije isključena zainteresiranost ostalih igrača.

Preuzimanje Media Centra d.o.o. koja je opterećena višemilijunskim dugovima, te koja je, zapravo, ušla u stečaj zbog neplaćanja obveza iz predstečajne nagodbe, nikome nije u interesu a raspisivanje nove koncesije i početak emitiranja novog radijskog programa, nakon trajnog oduzimanja trenutnom nakladniku, moglo bi započeti u prvim mjesecima 2017. godine.

Hoćemo li tada u eteru čuti Antenu Zadar, neki drugi radio ili treći pokušaj poturanja zagrebačkih umotvorina koje zadarski konzumenti nikada nisu ni trebali ni tražili – ostaje za vidjeti.

Jedna je stvar sigurna – nakon odlaska Jovića s Donat FM-a, preuzimanja rasulog radija i njegova pretvorba u Radio Centar od strane Dejana Golema i Ivice Blaškovića, posljednja je dobra stvar što se dogodila na 97,20 MHz. Sve nakon sami su padovi i razočarenja koja su i nakladnike i državu koštali previše novaca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...