Kandidati Narodne koalicije posjetili Biograd i Tkon

Kandidati Narodne koalicije za Hrvatski sabor u IX. izbornoj jedinici Sabina Glasovac, Duško Vidov i Milan Stojanov subotnji dan proveli su u Zadarskoj županiji.

Radni posjet započeli su u Biogradu na moru, gradu kojemu je Ministarstvo poduzetništva i obrta u Vladi Zorana Milanovića osiguralo 2,3 milijuna kuna za sufinanciranje projekta razvoja Industrijske zone.

Ulaganja u Biograd bila su velika, pa je tako npr. Ministarstvo turizma u 2015. godini Biogradu  odobrilo 200.000 kn bespovratnih sredstava za pripremu dokumentacije za obnovu i dogradnju ljetne pozornice.

Na ulaganja u Zadarsku županiju podsjetila je i Sabina Glasovac, kandidatkinja koja se nalazi na 2. mjestu na listi, još jednom ponovivši kako je Vlada Zorana Milanovića bila prijatelj Zadarskoj županiji i kako će to biti i u skoroj budućnosti kada ponovno preuzme vlast.

Uz druženje s građanima kod info pulta, kandidati su obišli i biogradsku tržnicu, gdje su u zanimljivom i nadasve srdačnom razgovoru s prodavačicama saznali za brojne probleme koji i dalje postoje u ovom sektoru i s kojima će se trebati uhvatiti u koštac.

Nakon Biograda, kandidati su se zaputili u Tkon na otoku Pašmanu, gdje se kandidatima pridružio i koordinator za IX. izbornu jedinicu Ranko Ostojić.

Upravo je Tkon dokaz prijateljske politike Vlade Zorana Milanovića prema Zadarskoj županiji.

Započeta je izgradnja prve faze trajektne luke u Tkonu na otoku Pašmanu. Tako je projekt koji je kao ideja zaživio još 2001. godine napokon dobio konkretne obrise. Projektantska vrijednost luke procijenjena je na 40 milijuna kuna, a gradnja bi trebala trajati tri do četiri godine. Do kraja 2016. bit će sagrađeno novo pristanište, 50 metara dugačak gat sa dva navoza, luka će biti produbljena za dodatna četiri metra, što će omogućiti pristajanje velikih trajekata, te parkiralište za stotinu automobila. Nova luka gradit će se po uzoru na trajektno pristanište u Preku.

Bitno je naglasiti da će dovršetkom ovog kapitalnog projekta otoka Pašmana biti otvorena mnoga radna mjesta, a obogatit će se i sadržaji na plaži Vruljica koja je u blizini buduće trajektne luke.

Općini Tkon odobrena su od Ministarstva regionalnog razvoja tri projekta i to izgradnja mrtvačnice na mjesnom groblju u iznosu od 405 tisuća kuna, za uređenje Centra za kulturu Tkon će dobiti 251 tisuću kuna, a za adaptaciju i rekonstrukciju dječjeg vrtića odobreno im je 61.800 kuna.

Ranko Ostojić je u razgovoru s mještanima najavio nova ulaganja nakon što se Hrvatsku vrati na siguran smjer poslije štetnog eksperimenta koji smo proživjeli u proteklih 8 mjeseci. Samo nova Vlada Zorana Milanovića, kaže,  može dovršiti započeti posao i od Hrvatske učiniti zemlju po mjeri svakog njenog građanina.

Kandidati Narodne koalicije nastavili su obilazak posjetom Pašmanu, Kukljici, Preku i Kalima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...