Kreće Zadar 2020., interdisciplinarna škola koja cilja proučiti odnos našega grada i njegove okoline

Zadarsko sveučilište u suradnji s Arhitektonskim fakutetom, Sveučilišta u Zagrebu ove godine organizira Interdisciplinarnu ljetnu školu – Zadar 2020.

Praktični rad ove radionice će se provoditi kroz 4 godine na određenim područjima Grada Zadra i Zadarske županije.

Tema ovogodišnje radionice jest susret s vrtnim gradom, gdje će se kroz ruralno urbani kontinum Zadar – Ravni kotari prikazati novi oblici odnosa grada i njegovog zaleđa koji će pridonijeti rješavanju danas nedovoljno artikuliranom stavu o potrebi cjelovitog sagledavanja prostora.

Radionice će se održavati i sljedeće tri godine na temu javnih prostora, odnosu grada na moru i otoka te gradskih koridora i pristupa gradu.

Cijeli ciklus bi završio 2020.g. međunarodnim skupom Zadar 2020., velikom izložbom i izdavanjem zbira jednogodišnjih digitalnih publikacija.

Ovogodišnju ljetnu školu podržali su: Zadarska županija, Grad Zadar, Društvo arhitekata Zadra i Županijski zavod za prostorno uređenje.

Otvorenje Ljetne škole i predstavljanje knjige „AFIRMACIJA ZADARSKOG POLUOTOKA“ koja predstavlja rezultat prethodne urbanističke radionice održava se u ponedjeljak 22. kolovoza 2016. u Svečanoj dvorani Starog kampusa Sveučilišta u Zadru (Mihovila Pavlinovića 1) u 10:00 sati.

Više doznajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...