Milanović u Zadru: “Nisu naši neprijatelji neljudi, samo su nepošteni!”

Na Trgu pet bunara jučer je svoje kandidate za IX. izbornu jedinicu predstavila Narodna koalicija.

Iz Zadra to su Sabina Glasovac i Irena Dragić.

Odmah iza nositelja liste Ranka Ostojića, smjestila se Glasovac:

Zadnjih godinu dana gledamo jedan jako štetan eksperiment. No, ja sam sigurna da će Zadar, baš kao i na zadnjim izborima, prepoznati vrijednost socijaldemokracije. Vlada Zorana Milanovića uvijek je bila prijatelj Zadra. Bez obzira na stranačke boje, lokalnu vlast, ulagali smo u strateški važne projekte; 3 milijarde kuna u ovaj kraj. Najviše u Gaženicu. Od ukupno 1,1 milijardu kuna Vlada Zorana Milanovića uložila je 820 milijuna kuna, a ona prethodna, kada je ministar prometa bio Božidar Kalmeta – tek 290 milijuna kuna!, kazala je Glasovac.

Bivši ministar u Milanovićevoj vladi i prvi čovjek liste Ranko Ostojić pozvao je Zadrane da 11. rujna “kazne” HDZ i MOST:

Njihov odnos podsjeća me na film “Beskrajan dan”. Malo se vole, malo ne vole. Uvijek kreću ispočetka i idu u krug. Pokažimo im da smo jedna europska, moderna i pristojna zemlja.

Kolege iz IX. izborne došao je podržati i Zoran Milanović.

Evoluirali smo. HDZ koji je četiri godine sijao mržnju protiv nas i mene osobno, sada to više ne radi – zaplješćimo im! Vidite, sad me napadaju što kritiziram Srbiju i Vučića. A ja to radim jer oni rade štetu hrvatskim braniteljima. Zar im to smeta?, oštar je bio Milanović kojeg su odmah ispod ulaza na Trg pet bunara s transparentima dočekale članice Udruge “Žene u Domovinskom ratu” Zadar.

Kad uvodiš red onda imaš puno oponenata. To su oni koji su naučili plivati u mutnom. A takvima, koji ne žele plaćati porez, doprinose i ostala davanja državi poručujem da s nama ne trebaju imati posla. Mi želimo državu koja će svakom pojedincu biti pomoć i oslonac, ali ne i skrbnik i autoritet. Zemlju u kojoj će zarađivati i prosperirati pametniji i sposobniji, čija djeca će završavati najbolje škole. Svečano obznanjujem kolegama iz HDZ-a da smo ušli u 21. stoljeće – ulaznice se dijele mukte! Nisu naši neprijatelji neljudi, oni su samo nepošteni, zaključio je Milanović.

Ranko Ostojić

Skup SDP-a

Prosvjed na skupu SDP-a

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...