Na Bilom Brigu sretni osmjesi: Otvoreno prvo novoobnovljeno igralište projekta “Koš za koš”!

Prekrasna priča o novoj i boljoj Hrvatskoj sve nas veseli. Derutna i zapuštena igrališta diljem Hrvatske nisu privlačna već duže vrijeme. Tužna slika kao da je precrtana u cijeloj zemlji, no od danas njihova je sudbina promijenjena. Nacionalni projekt Koš za koš tvrtke S Event, organizatora prestižnog zadarskog međunarodnog košarkaškog turnira, predao je građanima Zadra prvo obnovljeno igralište na Bilom Brigu, a kojem je cilj povratak mladih na sportske terene, u konačnici zdravije i sretnije društvo.

– Zaboravili smo na igru. Tužno je vidjeti diljem Hrvatske kako su igrališta postala parkinzi, mjesta gdje nema infrastrukture potrebne za razvoj motoričkih sposobnosti mladih. Ovo prvo obnovljeno igralište polazna je točka s koje krećemo u nastavak projekta diljem Hrvatske. Primili smo jako puno prijava na naš natječaj i vjerujem kako ćemo u idućim mjesecima razveseliti mnoge ljubitelje košarke te im obnoviti igrališta!, izjavila je direktorica S Eventa Zdenka Zrilić.

Nacionalni projekt Koš za koš nova je inicijativa za povratak mladih na zapuštena kvartovska igrališta. Zadarski S Event nakon organizacije Kupa Hrvatske u košarci te svjetski poznatog Zadar Basketball Tournamenta, pokrenuo je nacionalni projekt obnove kvartovskih igrališta. Ovaj će projekt obuhvatiti cijelu Hrvatsku, a započeo je u Zadru objavom natječaja za obnovu igrališta na koji je stiglo 15 prijava.

Nakon otvorenja igrališta na Bilom Brigu uslijedit će organizacija turnira na obnovljenom igralištu na kojemu će prva nagrada biti obnova igrališta u kvartu pobjedničke ekipe. Na taj način bi se od turnira do turnira obnavljalo igralište za igralištem i koš za košem.

Nastavak projekta Koš za koš je u petak 16. rujna u Karlovcu, kada će u sklopu i zajedno s Europskim tjednom sporta biti obnovljeno novo košarkaško igralište. Projekt Koš za koš podrazumijeva i druge oblike popularizacije košarke, a to su školske lige, sudjelovanje sudionika projekta na Zadar Basketball Tournamentu (ZDBT), nagrađivanje najboljih pojedinaca, organizacija stručnih i motivacijskih interaktivnih predavanja u školama i na fakultetima.

Najbolji u kvartovskoj košarci imat će priliku sudjelovati i na ovogodišnjem Zadar Basketball Tournamentu (ZDBT), koji se od 22. do 25 rujna održava u dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku. Turnir se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović. Uz ekipu KK Zadar, na turniru igraju zagrebačka KK Cedevita, sudionik ovogišnjeg Final 4 Eurolige Lokomotiv Kuban, podgorička KK Budućnost Voli. Treću godinu zaredom nastupaju i dvije turske momčadi, dobri znalci zadarske publike – Darussafaka Dogus te još jedan sudionik ovogodišnjeg Final 4 Eurolige – Fenerbahce.

Vaše kvartovsko igralište koje treba obnovu u projektu Koš za koš možete prijaviti na e-mail: [email protected].

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...